Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

CAMERA GEAR

9/06/2015 Maria Maunula 2 Comments Category : , , , , , ,Valokuvaaja lomalla.. oh well, tiedättehän te. Kotioloissa pääsääntöisenä työjuhtana toimii Canon 6D. Valitettavasti se on ollut yleensä reissua ajatellen hieman liian raskas ja kallis kantaa mukana, etenkin kun miettii miten aiemmille kameroille on käynyt.. Trooppinen sadekausi ei ilmene ihan samallatavoin, kuin suomen syksy, köh. Tuloksena kastunut kamera.

Aiemmilla reissuilla on ollut mukana mm. GoPro videointia varten, joskin lopputuloksena on lähinnä hupihäröilyä, kun taas itse still-kuvat ovat olleet vaihtelevasti kaikkea kännykkälaadun ja wannabehifistelyn välillä. 
Koska nyt tulevalle (10/2015) reissulle olen suuntaamassa yksin, ajattelin että nyt on aikaa leikkiä kameran kanssa. Tälläerää jätän siis videohommat pois ja keskityn lähinnä landscape kuviin. Tätä varten budjettipihinä onkin sitten rakennettu purkkavirit... tarkoitan siis loistava kokonaisuus!

Mikrojärjestelmäkamera Sony Nex 5R ja sen kumppaniksi linssit 16m f/2.8, 16-50mm f3,5-5,6 PZ, Fujian 35mm f/1,7 sekä Fujian 25mm f/1,4.
Miksi juuri Sony? Jos rehellisiä ollaan niin sain sen todella edullisesti. Ostopäätöstä varmisti tosin reissaajalle järkevät ominaisuudet, kuten micro-usb lataus ja wi-fi yhteys. Wifiä hyödyntäen voin etäohjata luurilla kameraa ja siirtää kuvat padille, joskin vain 2mb kokoisina, mutta se riittänee blogihommiin. Kuvasta puuttuu vielä vara-akku, muistikortit ja jalusta. Linssit on extraminiteenyweeny kokoisia, kuten voi kuvasta ehkä päätellä.  Nuo Fujianin linssit kustantaa Ebayssa hurjat ~17euroa. Metallisia, valovoimaisia ja tarpeeksi halpoja, ettei harmita mikäli meikäläinen ryöstetään, tai ei ainakaan niin paljoa. Niiden tuottama kuva on myös erikoinen villin bokehin ja linssirakenteensa ansiosta.Suunnitelmissa on tehdä maisemakuvia pitkällä valotuksella, joten mukaan pitää pakata myös kourallinen filttereitä, jalusta, kaukolaukaisin ja se itse mysteeriviritelmä. Sonyn 16mm linssin päälle nakattuna VCL-ECU1 laajakulmakonvertteri, jonka päälle 67mm adapterikierresysteemi, jonka päälle laitettu feikki Cokinin filtteriadapteri :'D Tämän kaiken kikkailun välttää, mikäli on valmis uhraamaan noin 900 euroa ja ostaa oikeasti laajakulmalinssin + kierteille tehdyn ND filtterin. Kävin nopeasti testailemassa viritelmää todetakseni, että pitää vielä opiskella ND filttereiden ja sopivan valotusajan kombinaatioita. Tätävarten löytyy luurille hyviä appeja! 
Pitänee varata matkalle kuminauha mukaan, sillä alaspäin kuvatessa tuo viritelmä on hieman hutera ja päästää valoa helposti filtterin ja linssin väliin tehden hassuja valoefektejä kuvaan. 

Lauttasaari

Almost Instagram filtteri? 
RELATED POSTS

2 comments

  1. Veikee viritelmä mut uskon että on kyllä vaivan arvonen ja tulee vältettyy sit photarointeja ^_^ Ihanan efektin se ainaki aiheuttaa, nice

    VastaaPoista