Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

HUVI JA HYÖTY ROMPPU 95

9/17/2015 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , ,Kyse on nyt siis iphone ja ipad apeista. Otsikon nimileikki viittasi Mikrobitin historialliseen klassikkoon, huvi ja hyöty cd-levyyn, ehe ehe. Näistä miniatyyritietokoneista on tänäpäivänä paljonkin iloa ja hyötyä. Ipad mini on korvannut meikäläisellä läppärin ja sekään ei olisi välttämätön sillä puhelimella voipi tehdä oikeastaan kaiken saman. Kysymys onkin lähinnä mukavuudesta.

Ensimmäisellä 12h lennollani iski todellisuus vastaan, kaksitoistatuntia tässä pienessä penkissä ilman internettiä aaaaghhngg. Candycrush vaati internetin, en ollut tajunnut miten Zinio toimii ja Triple Town pelin ennätykset oli rikottu jo kymmeniä kertoja matkan aikana. 

Välttäkää siis nämä noobimokat ja ladatkaa seuraavat ohelmat luuriin tai pädiin, viihtyisän matkan takaamiseksi (Useimmat saa varmasti myöskin Androidiin);


ZINIO
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: kyllä ja ei
Ziniosta voi ostaa lehtiä luettavaksi, mutta mikäli omistat HelMet kirjastokortin, saat lainata lehtiä ilmaiseksi! Katso ohjeet tästä. Appi toimii sulavasti ja valikoimaa on paljon, mm. National Geographic, Digital Camera world, Cosmopolitan jne. Lehdet pitää ladata nettiyhteyden kanssa, mutta ne ovat luettavissa offline tilassa. Osassa lehtiä on online sisältöä artikkelin jatkoksi.

LIGHT
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
Muchos lightos! Siis käytännössä vaan laittaa laitteen salamavalon jatkuvaan päälle tilaan, mutta uskokaa tai älkää tästä on ollut hyötyä niiiiin monesti!

SNAPSEED
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
Kuvien editointiin näppärä ja monipuolinen softa. Itselläni on luurissa myös photoshop touch mutta se on aika meh ja maksoi about 4 euroa, nyt sitä ei vissiin edes saa enään kun Adobe haluaa tehdä mobiilille jonkun oman CC versionsa, toivottavasti paremman kuin aiempi kökkö.

PHOTO COLLAGE
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
Kuvakollaasien virittelyyn oma ohjelmansa, paljon pohjia ja pystyy myös kevyesti editoimaan. Ilmaisversiossa on mainoksia, mutta offline niistäkään ei joudu kärsimään.

DROPBOX
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: kyllä
Pilvipalvelu, säilytystila. Dropbox ilmaiskäyttäjä saa muutaman gigan tilaa, mutta ostamalla saa tietenkin lisää. En voi varsinaisesti kehua dopboxia, mulla on jotenkin maagisesti aina ongelmia sen kanssa, mutta sillonkun se toimii niin se toimii hyvin ja suht nopeesti.


GOOGLE DRIVE
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: kyllä
Se parempi pilvipalvelu! Sama juttu, ilmaiskäyttäjälle 15gb tallennustilaa. Ostamalla extratilaa. 
MOBIILIPANKKI
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: kyllä
Ei varmaan tarvi selitellä hirveästi miksi tämä on kätevä ohjelma. Danskelle erityismaininta siitä, ettei tarvitse käyttää varmennuskoodeja mikäli haluaa vain katsoa saldon.

TRIPOSO
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
Tämä on travellerin holy grail! Osa sisällöstä on maksullista, mutta se oikeasti tärkeä ei ole. Löydät esim Triposo Thailandista valuuttamuuntimen, karttoja, historiaa, suosituimmat kohteet ja mikä tärkeintä, pienen kielikirjan sisältöen valmiita fraaseja englanniksi ja thaiksi, kirjoitettuna ja jossain versioissa myös lausuttuna. Extrana fraasikirjassa on myös oma kohtansa "Adult talking" sisältäen jokaisen pelimiehen tärkeimmät lauseet :')

TRIPADVISOR
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: kyllä ja ei
Mobiilisofta ei tarvitse nettiä, arvostelut ja kartat näkyvät myös offline tilassa, mutta ipad versiossa ei, tai näin ainakin ne itse sanoo. En ole valitettavasti kokeillut offlinetilassa ikinä kumpaakaan vaan lähinnä lukiessa arvosteluja kun etsin uutta hotellia yms. tilassa jossa on ollut netti.

GOPRO, PLAYMEMORIES, CANON EOS REMOTE YMS.
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
Kameramaailma on päivittänty itsensä mobiiliyhteensopivaksi ja useimmat uutuuslaitteet saa WiFillä yhdistettyä suoraan padiin. Sonyn nexit ja Canonin järkkärit antaa mm. käyttää luuria tai padia kaukolaukaisimena, tarkentaa kosketuksella ja säätää jopa manuaaliasetuksia apin kautta.

Gopron oma appi on järjettömän helpottava tekijä mikäli on sellainen versio kyseessä, jossa ei ole omaa näyttöä. Se mikä tekee reissussa näistä entistäkin näppärämpiä on WiFin kautta kuvien siirtäminen padiin! Raakakuvatukea ei ole, eikä JPG kuvat tule ihan täysikokoisina.Apit ei maksa mitään laitteen omistajalle, mutta esim. Sony on mahdollistanut appien latauksen myös kameraan ja ne on maksullisia. Tarjolla on timelapse ja filtterijuttuja, en ole testannut.

GEOCACHING, L4C lite
Hinta: 0€  Tarvitseeko internet-yhteyden: kyllä ja ei
Hinta on syy miksi käytän itse enemmän L4Ctä geokätköilyyn, ns. oikea ohjelma tarjoaa kuukausimaksupaketteja joita inhoan. Anyways, koko kätköilyn ydin hoituu näillä ohjelmilla mikäli et ole megahifisti ja omista jotain erillistä gps paikanninta. 

ROLLER COASTER TYCOON 3
Hinta: 4,99€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
AAWYISS tätä olin odottanut kuin kuuta nousevaa sillä pelifirma koitti aikaisemmin julkaista mikromaksuonlineshaibaversion pelin uudemmasta nelosesta. Tämä toimii todella hyvin padilla ja tulee oikein nostalginen fiilis! 

WORMS 3
Hinta: 4,99€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
Do i need to say more? :D 

PAPERS, PLEASE
Hinta: 7,99€  Tarvitseeko internet-yhteyden: ei
Hinta oli aika suolainen, mutta sisältö huikea ja toisaalta on kiva tukea indiepeliä. Ideana on toimia rajatarkastajana ja tutkia ihmisten passeja. Kuulostaa simppeliltä, mutta peli vaikeutuu mitä pidemmälle pelaat. Pikseligrafiikka <3


Muita kivoja ja hyödyllisiä tai hauskoja appeja, jotka ei välttämättä kaipaa erillistä selittelyä tai esittelyä joita löytyy omista laitteista; Netflix, Shazam, YouTube, Sports Tracker, Ruutu, Telegram, Tumblr, QuickVoice, Pinterest, Memrise, Gmail, CandyCrush, GBOD, Sanajahti, Fallout Shelter, Pac-Man 256, Yle Areena, Flights, Twitc, Scan, Heartstone, Instagram, Facebook, Swarm, Bitstrips, iTranslate, Top Spy, Google Maps, Airbnb, Lightroom, Wallpapers, MTV Katsomo...

... pitäisiköhän rajoittaa älylaitteiden räpläämistä?

RELATED POSTS

0 comments