Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

LINKKIVINKIT

9/09/2015 Maria Maunula 2 Comments Category : , , , ,

Yksi matkaamisen parhaita ja kamalimpia asioita on odottaminen, sekä suunnittelu. Toisaalta on aivan superjeejee selailla ihmisten blogipostauksia, lukea foorumeita, selata uutisia, tutkia karttoja, opetella kieltä jne! Mutta samaan aikaan on raastavaa laskea päiviä ja panikoida onko nyt kaikki pakollinen hoidettu pois alta. Laskut, vuokra, reseptien uusiminen, rokotukset blergh! Ajattelin tässä aikanikuluksi listata joitakin nettisivuja yms. joita käytän aktiivisesti hyväkseni etukäteen suunnittelussa, sekä reissatessa.

Ehdottomasti yksi luottomestoja hotelleja etsiessä! Listaa myös hostellit, pystyy lajittelemaan erikseen hotellin tai huoneen mukavuuksien mukaan, voi selata kartalta tai erikseen tietyiltä alueilta ja saa käännettyä usealle kielle ja valuutalle. Porukka jaksaa aika aktiivisesti kirjotella myös palautteita ja niitä kannattaa ehdottomasti lukea! Thaimaassa ei hotellin tähdet kerro oikeastaan mitään itse hotellista jos vertaa vaikkapa Suomeen. Protip: otan itse aina screenshotin puhelimeen hotellin osoitteesta englanniksi ja esim. thaiksi, koska paikalliset taksikuskit eivät välttämättä osaa lukea englantia vaikka puhuisi sitä kohtuullisen hyvin. 


Toinen hotellibookkaussivusto, oikeastaan vertaan aina näistä kahdesta parhaita hintoja. (Ellen erikseen etsi hostellia, jolloin tsekkaan myös Hostelworldin. )Booking.comiin nähden Agodalla on välillä specialtarjouksia ja hintaeroa saattaa olla yllättävänkin paljon saman hotlan suhteen. Todella usein mahdollisuus maksaa vasta paikanpäällä ja varata ilmaiseksi. Protip: Ottamalla screenshotin tarjouksesta ja kysymällä huoneen hintaa vasta tiskillä voit saada paremman diilin, sillä kyseiset palveluntaroajat ottaa oman osinkonsa myynnistä. Huom! Varsinkin pienimmillä saarilla ei todellakaan ole kaikki majoitukset netissä. Itse varaan yleensä vain 1-2 yötä uudessa kohteessa niin kerkiää tutustumaan mestoilla oleviin majoituksiin paremmin. 


Olenko ainoa joka on koukuttunut Tripadvisoriin? :D Kirjoitan itsekkin aktiivisesti arvosteluita tänne ja kurkkaan etenkin muiden matkailijoiden kuvat kohteista. Saatan selata sieltä arvostelut ravintolalle, menomestalle, hotellille, turistinähtävyydelle tai vaikka hiekkarannalle ja päättää sen perusteella menenkö vai en. Arvosteluilla on myös huikea viihdearvo kun tsekkaa 5 tähden mestoista terrible- arvostelut. Joku valittaa aina. Aina! "Nyyh meidän 1e yöltä maksavassa heinästä rakennetussa majassa oli liskoja ulkoseinässä illalla" tai "Viidakossa oli kova meteli, en saanut unta". Duh. Niin halpaa, niiiiin halpaa. Sisäiset lennot Thaimaassa olen hoitanut melkein poikkeuksetta AirAsialla. Toki junalla ja bussilla pääsee vielä halvemmalla, mutta joskus miettinee onko 20e maksava yhden tunnin lento parempi vaihtoehto kuin 15h kestävä junamatka 8 eurolla. Lentoyhtiöiden hinnoissa saattaa olla helpostikkin jopa 100 euroa hintaeroa, valitettavasti Bangkok Airwaysilla on joillekkin reiteille yksinoikeus. Huom! Bangkokissa AirAsia lentää Don Muangin kentältä, ei Suvarnabhumin(Isoin ja uusin kenttä). Otathan myös juhlapäivät huomioon lentoja varaillessa, esimerkiksi uutenavuotena kaikki edulliset lennot Chiang Maihin on todennäköisesti varattu jo kuukautta aikaisemmin loppuun.


Travelfish on loistopaikka etsiä pientä nippelitietoja ja viimehetken vinkkiä useista kohteista. Sivuston community on leppoisa eikä artikkelit ole kirjoitettu liian vakavissaan. Toisinaan kuitenkin esim. viisumi-infot saattavat olla vanhentuneita, joten parempi varmistaa tärkeät jutut useammasta lähteestä. Tarjolla mm.infoa paikallisesta hintatasosta, kulttuurista, sesongeista ja yksittäisistä saarikohteista ympäri Kaakkois-Aasiaa. 


Jos et vielä harrastanut niin aloita nyt. Ihan vaikka siinä kotipihalla, kurkkaappa huviksesi kuinka monta kätköä löytyy ihan lähistöltäkin. Olen aika laiska etsimään kätköjä Suomessa, mutta ulkomailla ne johdattaa usein paikkoihin, joihin ei olisi tajunnut mennä ilman. Krabilta löyty muuan kiva "salainen" uimaranta vailla turisteja kun etsi kätköä ;) Tiivistettynä ideana on etsiä salaisia kätköjä ympäri maailmaa ja logata löydöt talteen nettiin. 


Nimensä mukaisesti, pallontallaajat. Löytyy blogeja ja foorumia. Hifistelijää ja rastahippiä. Keskusteluryhmät on suht aktiivisia ja ajankohtaista infoa löytyy paljonkin. Älä säikähdä, todennäköisesti törmäät forumeilla näihin klassisiin " [kirjoita tähän mikätahansa kohde] on paska paikka kaikki oli paremmin tsiljoonavuotta sitten kun minä sielä kävin"-konkareihin. Jos jaksat lukea rivienvälistä niin näiltäkin kavereilta saa hyviä vinkkejä ja paljon sellaista infoa mitä ei Lonelyplanetista löydä.


Pienehkö ryhmittymä suomalaisia, jotka joko asuu Thaimaassa, on tuonut sieltä vaimon, pyörittää sielä yritystä tai vuokraa sieltä mökkejä. Muutama eksynyt travellerikin on mahtunut joukkoon. Itse yhdistykseen kuuluville on tarjolla joitakin etuja, joihin en ole itse kiinnittänyt oikeastaan mitään huomiota, sillä selaan forumia huvin ja urheilun vuoksi. Rekisteröityneenä lukijana pääsee näkemään viihdyttäviä aihealueita, esim "Suomi Thaimaalaisen silmin".


FACEBOOKRYHMÄT
Jos olen päättänyt etukäteen matkaavani esimerkiksi jollekkin saarelle, suurella todennäköisyydellä etsin saaren oman FB-ryhmän ja nautin uusimmista tapahtumailmoituksista, juoruista, uutisista ja vinkeistä. Näissä ryhmissä on usein paikallisia myös organisoimassa tapahtumia kuten Koh Taolla siivouspäiviä ja Bangkok Expats ryhmässä maahan muuttaneiden Farangien tapaamisiltoja. Parasta ryhmissä on kuitenkin salamannopea tiedonanto. Kun Bangkokissa räjähti viimeksi, uutiset kulkivat sielä nopeammin kuin virallisia teitä. Monesti näissä ryhmissä on myös travellereita etsimässä kaljottelu/trekkausseuraa.
Suomalaisille on mm. Kaakkois-Aasia NYT ryhmä juurikin kyseistä toimintaa varten. Oikeastaan ihan sama mistä saaresta etsit tietoa Balilla tai Thaimaassa, Tezza on kirjoittanut siitä. Todennäköisesti ensimmäisen kerran jo vuonna millenium, mutta päivittää kokemuksia ja kuvia uusimpien matkojen mukaan. Samaan aikaan huikeaa nähdä miten paljon pienet saaret ovat muuttuneet ja kehittyneet, toisaalta kamalaa. Oh well, väistämätöntä. Tezzalta löytyy myös yleispätevää infoa esimerkiksi kuinka et huku uidessasi merissä, joissa on hyytävän voimakkaita virtauksia. Kuka tietää, ehkä blogikirjoitus voi pelastaa henkesi joskus? 

RELATED POSTS

2 comments

  1. Can you post some nudes to your modelling page!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sorry dude(tte?), i don't do nude but i would recommend pornhub or red tube for ya ;>

      Poista