Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

THE BACKPACK

8/31/2015 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , , ,


Jos etsit tietoa maailman parhaasta hi-tech rinkasta tai loistavista ammattiretkeilyvarusteista, niin tulit väärään paikkaan :D En meinaan pysty aina ihan järjellä perustelemaan millaisissa asioissa pihistelen ja millaisissa tuhlaan, mutta parivuotta takaperin etsin itselleni täydellistä matkarinkkaa ja sellaisen löysinkin, meinaan Varustelekasta!


Päädyin Mil-Tec Assault Packiin, ensinnäkin koska hinta oli naurettavat 29,90e ja se mahtuu käsimatkatavaroihin. 
Repussa on pari näppärää isompaa taskua ja pari pienempää lokeroa edessä. Bonusta on selkää myötäilevä “piilotasku” johon olen aina jemmannut passin ja paperit, sillä sen taskun olemassaoloa ei meinaa edes huomata, ainoa miinus on oikeastaan se, että kyseinen tasku suljetaan velcrolla. Ei muuten, mutta se on aika tymäkkää velcroa ja raatelee käden melkein verille joka kerta kun sieltä yrittää jotain kaivaa.

Mil-Tec Assault Pack 29,90e
Mitat noin 42 x 20 x 25 cm, Paino 1,1 kg.Kuva on röyhkeästi lainattu Varustelekan sivuilta, for a good cause!

Pelkästään käsimatkatavaroiden kanssa liikkuminen nopeuttaa ja helpottaa reissaamista huomattavasti. Ei tarvitse jäädä lentokentällä odottamaan omien kamojen saapumista tai pelätä katoamista! Thaimaassa kaikilla pienillä katamareeneilla, sekä bussimatkoilla kasataan kaikkien turistien isot kassit kasaan ja niiden purkaminen päättöpisteellä kestää jokusen hetken. Omat kamat sylissä pääset loikkimaan ensimmäisten mukana ulos.

Kun tiedostaa, ettei reissuun mahdu paljoa krääsää niin sitä jotenkin on optimisti ja ajattelee “ettei tule sitten shoppailtua niin paljoa” ja “eihän sinne ihan hirveästi oikeastaan tarvi tavaraa mukaan”… oh boy.
Yhdellä reissulla palasin takaisin 17kg kassin kanssa. Piti ostaa iso matkasäkki paikanpäällä, vain jotta sain kaiken tuotua hamstraamani takaisin. Kun rupeaa listamaaan paperille, että mitä kaikkea sitten oikeastaan sinne tarvitsee, niin kyllä se lista aika nopeasti kasvaa. Olen tehnyt itseäni varten Google Docsiin checklistin ja jäsennellyt sen tärkeysjärjestykseen. 


Joskus kauan sitten ensimmäisellä reissulla roudasin mukana aikamoisen meikkiarsenaalin, hiustensuoristimen ja mietin jopa korkokenkiä! Aika nopeasti sitä sitten oppi karsimaan tavaraa ja siksi listassa onkin värikoodeilla tärkeät, semitärkeät ja bonusjutut. 
Moni varmasti pärjäisi pienemmällä kameravarustuksella tai vähemmillä vaatteilla. Useat roinat voi ostaa reissussa paikanpäältä, mutta joissain asioissa olen mukavuudenhaluinen. Esim. shamppoot ja pesuaineet olisi Sevenelevenissä puoli-ilmaisia ja paremmissa hotelleissa kuuluvat huoneen hintaan, mutta pidän itselleni hyväksi todetuista merkeistä ja pienistä 100ml matkapulloistani. 
Kenkiä olen rikkonut joka reissussa vähintään yhdet ja viimeksi koira varasti toisen ballerinakengän hostellin pihasta. Protip, älä osta flipfloppeja muovista tehdyllä varpaanvälinauhalla, ellet ole tottunut sellaisia käyttämään, terkuin lovely märkivä rakko varpaanvälissä :*


Vaikka vihaan Tetristä, rakastan pakkaamista ja tavaroiden ahtamista reppuun. En ole kuitenkaan ihan masokisti, joten olen tehnyt muutamia hankintoja ennen matkaa, tässä niistä joitakin;
Erittäin hyviksi hankinnoiksi osottautui Partioaitasta ostettu päiväreppu  ja vesitiivis bägi. Molemmat uskomattoman pieneen tilaan rutistuvia. Iphone for scale.
Tälläkertaa neitsytmatkalleen pääsee noin 4 euron arvoiset "vesitiiviit" pakkauspussit ja alunperin meikkilaukuksi suunniteltu systeemi, johon ajattelin tuupata kaikki hygieniakamat, lääkkeet, laastarit jne. Lupaan raportoida näistä myöhemmin!  

Update 2020* rullaa postauksen loppuun. 


Riippumatolle hankin pari klipsilukkoa, joilla saan sen roikkumaan repun alapuolella. Riippumatto on ollut mukanani reissussa vain kerran ja silloinkin pohdin onko se nyt sitten niiiin hieno ja kiva ja hyödyllinen, että jaksaa raahata mukana - NO ON! Ticket to the moonin normaaliversio, jossa tuli kiinnitysnarut mukana ja menee todella pieneen tilaan. 

Samaan hengenvetoon on pakko kehua myös hieman ylihintaista Life Venture EX3 Silk Sleeperiä eli silkistä tehtyä makuupussia. Jälkiviisaana, näitäkin saa Ebaysta alle 10 eurolla. Muutamassa hieman shadyssä majatalossa nukkuessani en halunnut ottaa riskiä ötököistä ja eritteistä ihollani, joten saatoin hyvinmielin sujahtaa alle 200 grammaa painavan kokopukukondomini sisälle turvaan maailmalta. Silkin ansiosta se on kevyt, pieni ja lämmittää/viilentää tilanteen mukaan.
UPDATE TAMMIKUU 2020

Noniin unohtakaa nuo kiinaratisat aka 4e sadepussit ne osottautui nopeasti turhaksi ja olenkin edellisten vuosien aikana pikkuhiljaa siirtynyt suosilla Lowe Alpinen dry sackeihin. Värikoodatut, vesitiiviit ja pieneen tilaan rullaantuvat täydelliset reissupussit jotka auttaa organisoimaan pienen repun kamppeet oikein mainiosti! Näillä saa myös puristettua ylimääräisen ilman pois kiinni rullatessa, vähänkuin vaakumibagit ja on muuten tuhannen kertaa helpompaa sulkea ja aukoa kuin mitkää minigrip ja ziplock viritelmät.
Näitä saapi Partioaitasta ja vastaavista puljuista, noin 10-30e/kpl koon mukaan.

Näin 5 vuotta myöhemmin uskallan myös sanoa että Life venturen makuupussi ja Ticket to the moonin riippumatto on ollut puhdasta kultaa ja ovat edelleen käytössä jopa festareilla. Sea to summitin repun hukkasin hetkeksi pienen kokonsa ansiosta sillä se olikin kyllä tallessa, mutta niin pieni etten meinannut löytää sitä joten ostin toisen vastaavan aikanaan. Ihan pätevä sekin mutta Sea to summitin repun hihnat oli paremmat ja on edelleen tämäkin käytössäni :)

Mitä tulee Mil-Tec reppuun? Toimii edelleen ja hyvin toimiikin. Ainoa pieni upgrade mitä jouduin jossainkohden tekemään on vaihtaa repun vetskareiden vetoremmelit suoraan metallisiksi avaimenperä renkaiksi. Vetskarit, klipsit, hihnat, kaikki muu; ehjiä läpi reissujen!
RELATED POSTS

0 comments