Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

LOS ANGELES, CA

4/09/2016 Maria Maunula 1 Comments Category : , , , , , ,

Suunnitelmana oli hurauttaa San Diegosta Laguna beachille, auto parkkiin ja auringosta nauttimaan. Pikapikaa välistoppi taas jossain megaoutletissa koska hot topic niminen leffa/peli/anime/nörttikauppa löytyi sieltä!
 Laguna oli ihan kaunis paikka, vähän paremman väen asuinaluetta ja paljon yksityisiä rantakaistaleita portaikkoineen, mutta kyllä siitä riitti kilometrikaupalla muillekkin rantaa. Pehmeää hiekkaa, simpukoita ja surffareita. Otettiin koko aamupäivä oikeastaan rennosti siinä köllötellessä ja pulikodessa. Meikä yritti verestää muistoja miten tehtiin kärrynpyörä, otettiin siitä jopa iPhonella upeaa slow motion videomatskua, mutta se palaisi lukijoiden verkkokalvoille, joten säästetään teidät siltä...
Pizzaa tankkiin ja matka jatkui lagunan toiseen päähän jossa tiedettiin olevan Victorian pirate tower ja haluttiin tehdä pari valokuvasettiä. Ei muuten oltu ainoita, melkein kaikilla rannoilla on tullut vastaan ammattikuvaajia duunaamassa oikeita mainoskuvia sopivasti golden hourina, eli auringon laskiessa ja värjätessä taivaan upeaksi.


Mikään järjetön kuhina tornille ei silti ollut, sillä se on vähän piilossa ja nousuveden aikaan pitää olla varovainen kun kikkailee itsensä liukkaiden ja terävien kallioiden päältä oikealle sijainnille. Paikka oli upeampi kuin olin kuvissa nähnyt ja sielä olisi voinut viettää enemmänkin aikaa, mutta valo alkoi loppumaan ja pois piti päästä ennenkuin vesi valtaisi koko alueen. Oltiin ostettu jostain outletista aiemmin ohuet verhot joita sitten heilutettiin kuvissa tuulen ja tyrskyjen tahtiin, harmi tosiaan ettei nyt vielä saa kamerasta kuvia ulos, otettiin Canonin 5D mk2 ja 6Dllä kuvia, vitonen käyttää Compact Flash korttia ja Applen iPad mini ei semmosia saatikka raakakuvia halua lukea, kutosen ja padin wifiyhteyttä täytynee testata uudelleen tässä lähiaikoina. Tornin sisällä kulki vielä hienot kierreportaat, mutta ne oli valitettavasti lukittu :< 
Oltiin jo lähdössä pois kun vastaan tuli aasialainen mahdollisesti pariskunta kuvaamassa aikamoista sports illustrated settiä, lahjoitettiin meidän verhot niille ja jatkettiin Los Angelesiin.


Vuoroveden mukaan tornille ilmestyy myös allas!


Losissa otettiin hotellin sijaan AirBnB kämppä tosi mukavalta Trishiltä vuokralle. Viihtyisää naapurustoa Studio City kaupunginosassa. Oltiin aika poikki joten suihku, ruokaa ja unta. Seuraavana aamuna pirteenä Manhattan Beachille. Losissa kannattaa varautua ruuhkiin kaikkialla ja kaikkiin vuorokaudenaikoihin, siltä ei voi välttyä ja sen mukaan kannattaakin vähän suunnitella mihin menee. Saatiin huristella noin tunti biitsille ja monen aurinkoisen päivän jälkeen saatiin nyt hieman sumuinen synkee keli, mutta omalla tavallaan kiva sekin, ei tullut liian kuuma ja todella pitkät laiturit näytti silent hill creepyiltä kadotessaan sinne usvan sekaan. Anne keräs vielä viimeset brunat kun me räpsittiin Tumpun kanssa kuvia sillan alla :D

 Varustelekan shemagi toimii muuten reissaajalla hyvin moneen asiaan! 

Losissahan olisi shoppailijoiden paratiisi, mutta mulla oli selkeä suunnitelma; Sephorasta Kat Von D meikkejä ja Victoria's Secretistä bikinit. Sephorassa onnisti ja jotenkin onnistuin tuhlaamaan vain 40$ sinne, odotin pahempaa. VS olisin tuhlannut enemmän mutta haluamiani biksuja ei ollut sopivassa koossa, tyydyin pariin veikeisiin kalsareihin ja thats it. Täytyy kyllä mainita, että VS kalsarit ei oo mitään maailman parhaan laatusia, mutta värit, leikkaukset ja palvelut on <3 


Otettiin vielä yks ohjelmanumero illalle, eli Griffith observatory, todella suosittu turrekohde, mäenpäällä oleva observatorio josta on huikeat näkymät Hollywood kyltille, kaupunkiin, vuorille ja auringonlasku kruunaa homman. Koko mäki ja lähialue on puistoa jossa saa lenkkeillä, seikkailla ja  nauttia luonnosta. Yksi juttu on pistänyt täällä silmään useammassa paikkaa, meinaan kieltoja ja ohjeita noudatetaan aika orjallisesti, kukaan ei dokaa, röökaa tai roskaa näissä paikoissa. Koirat pidetään hihnassa, muille ollaan todella kohteliaita ja parkkipaikoista ei tapella. Esim. rannoilla ei saa juoda tai polttaa, makes sense koska sielä on lapsiperheitä yms. Vaan ei Suomessa tunnu kovinkaan moni välittävän. 
Jos oikein pinnistää, näkee Hollywood kyltin!

Ja kyllä, noissa oikeenpuoleisissa on pekonia päällä...

Observatorion jälkeen yhdet hellyttävät panda donitsit naamaan ja kierreltiin vähän iltamaisemia autolla. Seuraavalle päivälle ohjelma oli aika auki, tavallaan olisin halunnut Magic Mountainin Six Flags puistoon eli megaisojen vuoristoratojen Mekkaan, mutta se olis maksanut about 100$ ja olisi pitänyt ajaa noin 2h suuntaansa... Puistossa on tunnetusti jäätävän pitkät jonot laitteisiin joten mentiin plan B:llä, rantaa ruokaa ja leffateatteri. Rannaksi valikoitui Huntington Beach, pitkää laituria, pehmeetä hiekkaa ja jälleen niitä surffareita. Surffikursseja olis saanut alle satasella, mutta oman tasapainoni tietäen jätin suosiolla väliin. Koitettiin että geokätköpaikkoja, yksi oli ruostunut kiinni joten skipattiin ja haettiin yhden laiturin päästä pienin kätkö minkä olen ikinä nähnyt. Sori spoilereista, mutta katsokaa nyt miten hellyttävän pieni se on! 

Leffaliput oltiin maksettu etukäteen ja lähtöä tehdessä onnistuttiin jotenkin aivan uskomattomalla tavalla saamaan vessan ovi lukkoon, niin että me oltiin kaikki kolme ulkopuolella kuitenkin. YouTuben tiirikointiohjeet oli todella hyvät, vaan meillä ei ollut oikeita välineitä. Käytiin pikapikaa hakeen Walmartista ruuvimeisseliä mutta ei silti onnistunut, onneksi airbnb tyyppi hoiti homman silläkään kun oltiin leffassa :,) kaikenlisäksi jotenkin onnistuttiin hajottaan vessapaperirullateline... 

Leffateatteri oli kivan pieni ja tilava, zootopia-leffan liput maksoi vaivaset 10$ ja kyse oli jostain premium seatingista, isot nahkasohvat joissa sai jalkatelineen sähköisesti ylös ja teatteri oli ihanan tyhjä. Joku torspo oli silti saanut hyvän idean tuoda lapsia kello 21:30 näytökseen ja nyt puhutaan siis jostain 2v lapsista jotka ei tietenkään väsyneenä ja kiukkuisena ihan malttanut olla sielä.. Leffa oli kuitenkin kiva ja oli mukava hetkeksi istua alas monenpäivän touhottamisen jälkeen. Leffateatterista saatiin palata sitten säkkipimeeseen taloon kun koko korttelista oli sähköt mennyt, noh, eipä siinä muuta kaivannutkaan kun unta. 
 Rehtiä voita tötteröstä poppareihin halutessaan...

Aamulla pannukakkuaamupalan kautta taas kertarykäsyllä liikenteeseen ja kohti El Matadoria! Kyseessä on jälleen kerran yllätys yllätys - ranta. Kelit ei varsinaisesti suosinut meitä, mutta se ei haitannut pätkääkään sillä maisemat oli taas kerran hulppeat ja mikä parasta, nähtiin hylkeitä, pelikaaneja ja valaita! Hylkeet köllötteli vähän matkan päässä kallioilla ja voi sitä riemua kun niiden takana näkyi ensimmäinen valaan tyrskäys ja toinen ja kolmas ja siinähän sitten pönötettiin äimistelemässä näitä luonnon ihmeitä, hurjan lähelle ne uskalsi tulla rantaa :0 Aivan tarkkaan ei nähnyt mikä laji oli kyseessä ja me ei oltu varauduttu oikein zoomilinsseillä tähän.. 
Muistikortit ja akut alko kameroissa jo valittaan eikä merivedestä kaatuneille vaatteilla halunnut kauheen kauaa hengailla joten takasin autoon ja nokka kohti Morra Bayta, siitä lisää myöhemmin. 

Losista ylipäätään jäi vähän semmonen meh- fiilis, siis ihan kiva. Kivoja rantoja, kivoja kauppoja, tekemistä varmasti riittäis pidemmäksikin aikaa, mutta jotenkin.. Bleeh. Ruuhkaa, kiirettä, saastetta, ääririkkaita, ääriköyhyytä. Rannoilla kesken auringonoton oli ihan normaalia, että esim. 4 sota helikopteria lentää ylitse. Jo,takin rannoilta tarttui Tumpun jalkaan mustaan öljyä ja turistit rullaa segwaylla hietikon vieressä kun ei jaksa kävellä uimaan. Lifeguardien kuulutukset huutaa vähän väliä kajareista. Koko kaupunki on niin järkyttävän suuri, että siitä on vaikea saada kiinni, vaikea saada sellaista kokonaisvaltaista fiilistä ja kaikkialle pitää mennä autolla. Kahvilat, baarit, kaupat jne, on kaikki ripoteltu sinne tänne tai sitten pitää mennä itistä suurempiin ostoskeskuksiin. Ehkä osasyynä fiilikseen on se, että vertaan kaikkea Aasiaan ja Suomeen. Pitäisi jotenkin karistaa se pois. Oh Well. 

Kuvakaaos;


RELATED POSTS

1 comments

  1. That looks like a fab trip! I’d not have thought of the Charleston at all, but it’s a great suggestion for getting some good budget-friendly tour

    VastaaPoista