Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

AMSTERDAM

8/11/2016 Maria Maunula 2 Comments Category : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Eat, sleep, rave, repeat ei ole turhaan sanonta kun matkalle lähtee useamman hengen international-juhaporukka! Kutsuisin osaa matkakumppaneistani jopa reiviveteraaneiksi.
Koko reissusta voisi koittaa kirjoittaa useammankin postauksen, mutta koitan tiivistää oleellisen nättiin parin postauksen pakettiin ja jakaa loput kuvat vaikkapa Flickrin kautta.
Helsinki - Amsterdam - Boom - Amsterdam - Helsinki
AMSTERDAM

Aloitetaampa sitten Amsterdamista. Omat kokemuksenihan entuudestaan kyseiseen kaupunkiin rajoittuu lyhyeen jatkolennon odotteluun, joten oli kiva päästä näkemään kaupunki oikeasti. Tarkoitus oli olla maanantaista torstain aamupäivään asti Amsterdamissa ja lähteä senjälkeen partybussilla kohti Belgian Boomia. Damissa odotti kentällä vastassa ihana noin 8 hengen suomiporukka ja Nigel, joka on työstää Ravecationin nimissä upeita partymatkoja ja oikeastaan ihan kaikkea mitä voit tarvita festarimatkoille! Itsehän siis tunsin koko porukasta yhden ihmisen entuudestaan ja tiesin nimeltä yhden haha! Tomorrowland oli kaikille kuitenkin yhteinen päämäärä ja siinähän sitä ollaan sitten jo isoa perhettä ;)

Junassa kävi pieni väärinymmärrys lippujenostosta, mutta tässä osottautui heti paikallisten mukavuus. Konduktööri päästi meidät helpolla, pahimmillaan oltaisiin voitu kaikki saada 70e sakko per henkilö. Tultiin junalla suoraan keskustaan kanaalinvarteen viettämään iltaa ja tapaamaan Nigelin organisoimaa international porukkaa, eli noin 50 hengen porukkaa, jotka on kaikki tulossa loppujenlopuksi Tomorrowlandiin. Sitä ennen käytiin kuitenkin ensin syömässä ja löydettiinkin ihan ok peruspizzeria johon mahduttiin koko porukalla matkavaroinemme syömään. Hintataso - Pizzat 4,95e. Ruuan jälkeen pussikaljat kanaalinvarressa. Ei suinkaan paha aloitus! Yllättävän paljon oli Californiasta uusia tuttavuuksia ja olihan se hauska päästä kertomaan omasta roadtripistä tyyppien kotinurkille :)

Jesus loves you & Pancakes. All is good. 

Siinä istuessa kerkisi myös hetken ihmettelemässä maisemia ja kapungin hulinaa, damiin on joskus päästävä uudelleen, niin upea paikka se oli jo ensimmäisen illan perusteella!
Kanaalinvarressa oli hulppeita kämppiä ja paikallisten mukaan hintataso on vielä kalliimpi kuin Helsingissä asuntojen suhteen. Monissa hellyyttävissä pytingeissä oli kaunis pieni terassi tai parveke suoraan kanaalin veteen, kuinka leppoisaa olisikaan tulla töistä kotiin pienellä purtilolla? Itsehän olen niin kömpelö, etten saletisti uskaltaisi asua sellaisessa kämpässä, milloin olisi kännykkä tai minä itse uimassa.
Damissa talot ovat kovin hassuja, ne on korkeita - mutta äärimmäisen kapeita. Sama toistuu sisällä, mikä aiheuttaa arkkitehtuurissa sen, että portaat talojen sisällä ovat todella jyrkkiä ja kapeita. Varokaa siis kun kohellatte illan päätteeksi humalassa airbnb kämppäänne, ne portaat ei sovi kaikille :D Itsehän kuljin portaat käsiä apuna käyttäen kuin pikkulapsi haha! Pyöriä singahtelee jokapuolelta ja kadut ovat toisinaan todella kapeita. Autoilijan painajainen.

Seuraavalle päivälle olisi ohjelmaa kohtuu aikaisin, joten lähdettiin hiipimään pikkuhiljaa untenmaille, osan jatkaessa ilmeisesti pidempäänkin.
Meistä 7 majoittui Nigelille, muutama jäi keskustaan hotelliin. Junalla pääsi Nigelille helposti jopa yöllä ja vastassa odotti kolme kissaa, sekä kaksi koiraa! Eläinhullun lempparimajoitus. Tempastiin parit pop-up teltat pihalle pystyyn ja herättiinkin huomiseen aamuun.

Fillareita oli aivan käsittämätön määrä

Ydinkeskustassa upea pokestop :D 
Kuvasta ei kyllä nyt erota tunnelmaa, mutta talontakaa nousee kuu ja kuuma kesäyö <3

Petra, Mira, Alina, Nigel .. random.

Nää teltat on aivan mahtava keksintö ja koska me ollaan tälläsiä cityprinsessoja niin survottiin sisälle vielä täytettävät ilmapatjat!

Loputtomat kanaalisokkelot


SUNSHINE, NOT ALWAYS YOUR FRIEND

Päivän ohjelmassa oli kanaaliajelu noin 10 hengen veneillä pitkin keskustaa. Paras idea tietysti on laittaa paatteihin kapteeneiksi ihmisiä, joilla ei ollut hajua miten purtiloa ohjataan, haha! Kanaalit ovat paikallisille ihan oikea kulkuväylä omien pikkuveneiden ja jopa paikallisen venebussien kera. Meidän porukallahan oli tietysti hulppea juhlahenki ja ihmiset nautti auringosta täysin siemauksin. Kanaalia pitkin lipuessa nähtiin myös läheltä jonkinlaisia venekoteja jotka oli ison lautan, kanaaliveneen ja kodin sekoituksia. Ensin mietin kuinka mahtavaa olisi herätä aamukahville terassille tuollaisessa pikkukodissa, mutta sitten katsoin tätä meidän musisoivaa ja juhlivaa porukkaa ja vesibusseja miettien kuinka usein tämmöisiä menee siitä kodin ikkunoiden ohi :DJonkun koti *_*

Koska ollaan niin turisteja, ei tajuttu oikein nauttia aamupalaa, eikä juoda tarpeeksi vettä. En pitänyt tietenkään mitään hattua päässä ja tästä sitten sattuikin pikku äksidentti, köh. otettiin ensimmäinen tauko pariin tuntiin damin paahteessa ja menin istumaan kadunreunaan. Hetkenkuluttua näin muutaman tutun tulevan takaisin veneille ja nousin ylös liian nopeasti, senverran heitti päässä että pyörryin hetken kuluttua siihen kadulle ottaen hieman osumaa päähäni. Tilanne ei kuitenkaan onneksi ollut kovin paha ja pääsimpähän ensimmäistäkertaa kokeilemaan miten hyvin If vakuutusyhtiöni hoitaa tälläiset tilanteet. Otettiin kaverini Kimmon kanssa pieni visiitti paikalliselle lääkäriasemalle. Ensiapukuski joka meidät vei asemalle oli kovin herttainen, kertoi että normaalisti kyyti maksaisi jotakin, mutta jos hän tiputtaa meidät ovien ulkopuolelle ja tulee kertomaan mitä tapahtui, kyyti ei maksaisi mitään. Respan tyttö kertoi matkavakuutuksesta huolimatta, että minun tulee maksaa 300e hoitomaksuja. Ihmettelin summan runsautta ensin ääneen kaverilleni, jolloin respan tyttö näytti huolestuneelta ja lähti takahuoneeseen selvittämään jotain, hän tuli takaisin kertoen että jos tulisin vasta tunnin kuluttua, saisi summan pienenettyä 100e toisella lääkärillä. Paikalliset kyllä tuntuvat tekevänsä parhaansa muiden eteen, aww. En kuitenkaan viitsinyt jäädä pää verisenä siihen odottelemaan vaan kuittasin summan ja pääsin lääkärin penkkiin muutaman minuutin odottelun jälkeen. Lääkäri totesi ettei muutamien tikkien lisäksi tarvitse kuin särkylääkkeen jyskytyksen varalta. Loppujenlopuksi ei tullut edes pääsärkyä, woohoo! Olisikin ollut nihkeä loppu reissulle heti alkuunsa jos olisi käynyt yhtään pahemmin, päävammat kannattaa aina käydä tarkistuttamassa polilla ja tärkeä opetus reissata sen verran rahaa mukanaan, että on varmasti varaa maksaa hoidosta!

Itselläni ei ole muista vakuutusyhtiöistä myöskään kokemusta, enkä tiedä onko käytäntö muilla sama, mutta itselläni on siis If:in antama vakuutuskortti jota voin näyttää ulkomailla ja yhteistyösairaaloissa. IF hyvitti koko summan Suomeen saavuttuani kunhan täytin ensin netissä lomakkeen. Sain lääkäriltä englanninkielisen tositteen ja kuitin mikäli If sitä kysyisi, mutta ainakaan vielä ei tarvinnut näitä toimittaa.
Samalla kun odotettiin vuoroamme lääkärille ja lääkäriltä sitä tositetta polilla, saatiin hyviä tilanneraportteja viestitse lopuilta veneille jääneiltä juhlijoilta:

"Hei ei kiirettä, meillä on 4 veneistä hukassa"
"Niin että meillä menee hetki, jonkun kännykkä tippui ehkä kanaaliin"
"Nigel tippui veteen"

Noh, tästä ainakin opittiin jotain. Kannoin vesipulloa mukanani käytännössä aina. Damissa ei oikeastaan tuullut lainkaan, pelkkää paahdetta ja varmaankin +28 astetta. Suunnattiin Kimmon kanssa polilta kohti Vondelparkkia eli keskustan lähellä sijaitsevaa isoa asukaspuistoa, missä kaikkien oli tarkotus kokoontua grillaamaan. Tilanteen komiikkaa paransi ehdottomasti matkalla palasiksi hajonnut sandaalini. Kävelin sitten ilman kenkiä lähimmälle paikalle mistä sai halpoja varvasandaaleja, ne pelastaa aina. Paitsi jos ne on kokoa liian pienet kuten tässätapauksessa. Jäätävä rakko varpaidenväliin. Mutta hei, reissussa ruhjaantuu, aurinko paistoi eikä semmoisia kerennyt murehtimaan.

Kumiankat oli ilmeisti the thing

Tämä oli niin herttainen otus!

Kitty cat! =^__^=


WONDERFUL VONDERLPARK

Puisto oli aivan tuhottoman iso, se tuntui jatkuvan ja jatkuvan eikä ihmisten väenpaljous ainakaan vähentynyt. Suihkulähteitä oli enemmän kuin voisin kahden käden sormin laskea ja tietysti jäätelökojuista kaikki nakkikojuihin asti löytyi. Ihmisten paljous yllätti oikeastaan, sillä kyseessä oli ihan perus kesäinen tiistai ilta. sanoisin, että näin Helsigin Pridessä illalla about saman verran ihmisiä kaupungilla. Voldeparkissa mimmit tanssi bikineissä ja lapsiperheet pelasi palloa yhdessä tuumin. Löytyi kaikkea vauvasta vaariin ja koirat olivat mitä ilmeisemmin tervetulleita ja saivat kulkea vapaana. Meillä oli oma agenda, meinaan 10 kertakäyttögrilliä vierekkäin ja musiikki soimaan. Veneilystä saapuneita voipuneita tapauksia oli enemmänkin, aurinko otti osansa ja muutama oli saanut auringonpistoksen. Muutamalla nestehukka ja tosiaan, Nigel oli tosiaan käynyt uimassa kanaalissa tiputtuaan veneestä. Kanaali ei sitten ole uimakelpoionen! :D Moni voisi kysyä miten joku onnistuu tippumaan veneestä, harmi etten tainnut tallentaa videolle näitä uljaita loikka mitä jotkut souritti ninjaillessaan veneestä toiseen moikkaan muita kavereita.

Jossakinvaiheessa alkoi koko porukka olemaan taas kasassa, meitä taisi kaikenkaikkiaan olla koko päivänä noin 50 ihmistä yhteensä. Osa tuli vasta kanaalin jälkeen ja osa vasta iltaa viettämään.
Illemmasta osa jatkoi vielä Sugar Factorylle konemusakekkereihin etukäteisjuhlimaan Tlandia.
Itsehän otin rauhallisesti sattuneesta syystä ja palasin muutamien tyttöjen kanssa aikaisemmin Nigelin kodille. Vaikka en osaa kieltä, eikä itselläni ollut damissa datapakettia auttamassa suunnistamaan, selvittiin silti ilman Nigelin apua perille tyttöjen kanssa. Kävelyä bussille, bussilla keskustaan, keskustasta juna, junasta bussiin ja kävellen loput. Saatettiin ehkä jäädä yksi pysäkki liian aikaisin, mutta se ei haitannut, pieni iltakävely teki hyvää. Oli jotenkin mukavan kodikasta palata kapaungin sykkeestä yöllä vähän rauhallisemmalle seudulle rivitaloasunnoille. Puistoja ja metsää on paljon, tiet hyvässä kunnossa ja kissoja kulki vähän väliä vapaana ympärillä.

Miksi mulla on sellainen kutina, että Helsingissä tälläistä upeutta koristaisi useampi ruma tägäys?

Larry and girls!

Master chief ala Nigel

Did i mention the ducks? Everywhere!

Paikallinen matkakortti ja latausmasiina. Tavallaan kätevä kortti, mutta siinä missä meillä leimaat matkakortin vain kerran ja se velottaa aina kiinteän hinnan, näissä damin korteissa pitää olla aina vähintään 20e ladattuna ja kortti pitää leimata myös kulkuvälineestä poistuessa! 


SLY THE COOPER

Keskiviikkona ällykkyyttämme koeteltiin taas, ei niinkään auringosta selvämisen kanssa vaan escape roomissa. Oltiin varattu etukäteen varattu porukalle The Vault. Vault on paikan vaikein peli ja aikaakin on hieman pidennetty 90 minuuttiin. Se mikä pelistä teki jännän, oli roolien vaihto perinteisestä pakenemisesta taidevarkaaksi! Tiimisi tehtävä oli siis esiintyä taidegallerian maksavina asiakkaina ja varastaa sen vaultista arvokas teos. En halua spoilata liikaa tästä, mutta aivan upesti rakennettu, ensinnäkin homma alkoi jo ulkoa parkkipaikalta ja itse vault oli todella iso tila joka koostui useista huoneista ja pelkkien älypelien lisäksi vaadittiin tiimityöskentelyä. Epäonneksemme tultiin paikalle myöhässä mm. koska junasta katkesi sähköt niin että oltin jumissa sisällä hetki. Laitettiin viestiä pelimestalle ja myöhässä tuleminen oli ok, ja saatiin pelata se aika mitä oli jäljellä.
Paikka on ihan damin keskustassa ja hinta oli kohtuullinen reilu 30e/naama, suosittelen!
Kuvia ei pahemmin ole sillä tälläsissä tietenkin luovutetaan puhelimet ja kamerat jemmaan pelin ajaksi.
Sherlockedin sivuilta hintatietoa: Note: you will have up to 90 minutes and the costs are €139 on weekdays, €149 on the weekends.
Team size: 4-6 players (no exceptions).
Sherlocked kotisivu
Sherlocked Tripadvisor

Tehtiin myös ihan perinteistäkin perinteisempi kävelykierros Damin keskustassa, shoppailua unohtamatta. Suoritettiin myös yksi autenttinen McDonalds visiitti. Nigel tuli äitinsä kanssa meille oppaaksi ja nauttimaan upeasta päivästä ulkona. Mielikuvani Damista upeana paikkana vain vahvistui mitä enemmän sielä kierteli, niin paljon upeita rakennuksia ja puistoja ja kaikkea! Jos oikein tarkkaan katsoi ympärilleen, huomasi erikoisen merkin toistuvan kaikkialla. XXX. Enkä viittaa tällä punaisten lyhtyjen katuun vaan ihan kirjaimia, jotka toistuu kaupungin omasta Lipusta lähtien kaikkialla. Roskiksen kyljessä, katutarrana, vaakunassa, mainosjulisteissa, tatuoituna tarjoilijan niskaan and so on! Merkitys kuulemma liittyy vahvasti Amsterdamin historiaan kalastajakylänä ja yhteisönä.

Chess and the city

Mielenkiintoista mainontaa seinillä feat Nigel & Kimmo

Miten hellyyttävä pieni menopeli!

Voitaisko tehdä Suomalaisesta arkkitehtuurista kanssa tälläset, synkeenharmaat talot rumimmaksi äänestetty Konalan kirkko ois varmasti turisteille myyntivaltteja.

Instagram-teen-fame starter kit

Damihan oli meille kuitenkin vain välietappi, joten lopeteltiin ilta suhteellisen aikasin, jotta kaikki kerkiää pakkaamaan ja puunaamaan. Aamulla kun oli lähtö upealla partybussilla kohti itse festareita.
Festareillehan olis päässyt jos jonkinmoisilla kuljetustavoilla junasta lentsikkaan, mutta sehän olisi ihan liian tylsää joten tiedossa oli Ravecationin järjestämä partybussi! Eikä ihan mikä tahansa bussi vaan huikea punainen pikakiituri joka todellakin oli aikamoinen juhlakalu. Bussikuski kuulutti, että sääntöjä on tasan kaksi - älkää koputelko ikkunoita, älkää roskatko. Musiikki soi, discovalot välkkyi ja ihmiset tanssi bussin käytävillä sen mitä mahtui :D Bussissa sai myös polttaa sisällä, eikä juomapuolta ollut unohdettu. Tästä mulla ei ole kuvaa, mutta videota löytyy, saatte nähdä seuraavassa postauksessa ;) Ravecationin reissut on kyllä eeppisiä enkä ymmärrä miten Nigel pystyy tekemään niitä vieläpä monta kertaa kesässä! Menossa Tomorrowlandiin, Defqoniin, minne vaan; ota yhteyttä Ravecationiin niin good times are promised <3 http://ravecation.nl

How to guide 50 people in busy Amstedam? Huge flagpole on your shoulders :DMatkakuluista jonkinsorttisia varovaisia arvioita tähänmennessä;
Supersaverilta Finnairin lennot HEl AMS AMS HEL: 240e (vain käsimatkatavarat)
Majoitus: 0e
Liikkuminen: noin 7e sakkoa, noin 40euroa matkakorttikuluja ja noin 33e bussimatka Belgiaan.
Ruuat: ravintolat 15e, kaupat ja kahvilat 50e, lentokenttäshoppailut ja tuliaiset 55e
Lääkärikulut jotka hyvitettiin: 300e
Vault, kanaaliajelu ja muu huvi: ~ 100e
Kaikki yhteensä  ~840e

Loppuun vielä klassinen kuvaoksennus:

Damin kaduilla tuli vastaan urbaania cityä ja vanhaa arkkitehtuuria käsi kädessä


Ajatus kiva, maku oksettava 1/5

Fashion
Petra ja päättömät doget

Turisteille oli tarjolla tietysti tulppaneja ja...

... hyvin selvä kohdennettu tuotealue, kannabis!

Ja siitähän riitti sitten tuotteita myytäväksi jos jonkinlaisia ja ihan joka nurkassa ja torilla :D 
RELATED POSTS

2 comments

  1. Äää, nyt mä tahdon asumaan tuollaiseen kelluvaan kotiin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli niin herttaisia! Harmi etten kerennyt ottamaan kuvaa yhden tuollaisen mökin terassista jossa kasvoi viiniköynnöksiä, oli iso löhötuoli ja pari lehteä :)

      Poista