Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

TOMORROWLAND BELGIUM 2016

8/22/2016 Maria Maunula 3 Comments Category : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Take me to never TOMORROW LAND!
Tomorrowland EDM musiikkifestarin ympärillä on kulttimaisia piirteitä. Kiihkofaneja, elämäntapareivaajia, uteliaita kulkureita kuin maailmanmatkaajiakin. Tänävuonna teemana oli Elixir of life. Tomorrowland kantaa ylpeänä aatetta yhtenäisestä onnesta, elämänilosta, musiikista, yhteisöstä ja huolenpidosta. Tapahtuma tunnetaan parhaiten vain konemusafestarina, mutta pintaa syvemmällä on hyväntekeväsiyystoimintaa ja maailmanlaajuista yhteistyötä skenen ja festarikokemusten parantamiseksi. Tapahtuman eteen nähdään vaivaa ja työtä läpi vuoden. Olen myös itse hakannut tätä postausta sormet verillä ja pahoittelenkin jo etukäteen aivan jäätävän pitkää postausta haha. Kuvien suhteen muuten kävi pieni kämmi muistikorttien kanssa ja loppujenlopuksi olin itsekkin niin musiikin vallassa, että oli parempi jättää kamera teltalle ja kuvata kännykällä ne mitä kuvasi.

Kuvan copyright Fotografie Lexooo


Moni ei edes tiedä, mutta Tomorrowlandilla on todella monessa maassa oma Ambassador ja festariväen yhteishenki on niin loistava, että erilaisia pre-partyja ja aloittelutapahtumia järjestetään ympäri vuoden ja ympäri maailmaa. Itse festareille uka tahansa on tervetullut ja moni lähteekin matkalle jopa yksin. Vaikka olinkin matkalla Suomalaisten kanssa telttailemassa, International porukan kanssa Amsterdamissa ja bussissa, niin paikanpäällä vietin paljon aikaa tuikituntemattomien tyyppien kanssa ympäri maailmaa, tunsin aina olevani ystävien ympäröimänä!

Team violet

Meidän partybussi pitikin aikamoisia riemunkiljahduksia kun saavuttiin isolle sateenkaariportille, joka toivotti juhlakansan tervetulleeksi kotiin. Portti on ikoninen paikka ottaa kuvia ja instagramissa floodaakin järjetän kasa kuvia samalta spotilta. Meidän partybussi itseasiassa hajosi matkalla, joten odoteltiin hetki uutta korvaavaa bussia ja tämän takia myöhästyttiin alun mayhemista. Mayhemistä? Enkös juuri höpöttänyt että kaikki on niin hyvää pataa ja yhtä perhettä?  Noh, torstai aamuna kun festarin Dreamville eli telttailualue aukeaa niin alkaa kaaos! Kaikki kymmenettuhannet telttailijat yrittää saada itselleen tietysti parhaan lokaation eikä kyynerpäätaktiikassa säästellä.
Meidän bussi kun tuli sattuneesta syystä myöhässä, yritti Suomesta aamulla saapunut oma telttakumppanini Maikku taistella kynsin ja hampain hyvästä spotista.
Bussiporukka sijoittui oranssille alueelle sillä se oli ainoita missä oli rutkasti vapaata tilaa ja itse hilppasin katsomaan violetille alueelle Maikun ja kumppanien valtaamaa plantaasia. Noh, mehän oltiin siin Maikun kanssa ostettu teltta etukäteen Tentezosta noudettavaksi festareilta, mutta eipä ollut tarvetta kun ei se teltta olisi enää yksinkertaisesti mitenkään siihen mahtunut. Päätettiin, että Maikku menee toiseen telttaan nukkumaan ja itse pääsin Emman kainaloon. Saatiin onneksi rahat takaisin teltasta :)

Noh mikäs siinä, pääsin siis itse kävelemään valmiiseen telttaan sisään ja asettumaan kodiksi leiriin. Violetti alue osottautui loppujenlopuksi oikein hyväksi valinnaksi, meinaan lähellä oli chill out alue oikeden vessojen, hammockien ja ravintolan kera. Yöllä ei myöskään ollut ihan liiaksi möykkää, joillain alueilla ilmeisemmin ei paljoa nukkumisesta tarvinnut haaveilla.
Joitakin suomiposselaisia oli Easy tenteillä, ei valmiiksi Tlandin organisoimilla kalliimilla teltoilla ihan omalla alueellaan. Oranssi alue tuntui silti toimivan parhaiten sellaisena turvasatamana jossa käytiin kunnostautumassa ennen iltaa ja jatkotkin saattoi lipsua sinne suunnalle.

Vuoden 2016 rannekeDREAMING AT THE VILLE

Teltta-alueet oli tosiaan jaettu 8 värilliseen alueeseen, sekä erikoisalueina oli tapahtumaan lippuja voittaneet ambassadorit ja muut kutsuvieraat omilla alueillaan. Värikoodatuilla alueilla on pelkkiä telttoja kun taas telttojen jälkeen on ns. dreamvillen keskus josta löytyy kaikki mitä festarijunkie tarvii; ruokaa, virtaa puhelimeen, pesula, happibaari, telttatarvikkeita ja virikkeitä luppoajalle. Aivan kaikki paikat oli koristeltu seiniä myöten. Alueiden ja kojujen väliin oli rakennettu isoja puisia kävelyväyliä, ruokailualueita, lepomestoja, lentopallokenttää ja mitä vielä, kampaamot, tatuointipaikat ja jopa Lidl oli pykätty paikalle. Tuntuu kummalliselta ajatella, että tässä tilalla on vain vehreä monttu muun aikaa vuodesta. Kaikki tämä rakennetaan vain tätä festaria varten.
Telttailu on viety kyllä ihan uusiin atmosfääreihin, villeimmät viritelmät oli telttalinnoitukset, joihin oli tuotu kaikki uima-altaista lähtien. Oli grillit ja lepolasset, pa-laitteet ja aurinkopaneelit, huh.Sain synttärikakun <3 

Dreamvillestä pääsee myös alueen ulkopuolelle lähikaupoille ostoksille ja moni käykin ihan kärryjen kera hakemassa esim. vettä ja alkoholia litra tolkulla. Festareille saa tuoda omat juomat ja ruuat kunhan ne on muovipullossa. Paikallinen bensa-asema Texaco on jo ihan legendaarinen paikka monelle ja omistajan tutuille onkin kylmä 3 litran vodkapullo odottamassa festarivieraita ;) Bensikseltä jos jatkaa vähän eteenpäin, pääsee paikalliselle marketille muttei tullut ikinä itse käytyä.
Vaikka ulkopuolella nyt sinänsä ei ole mitään nähtävää niin oli hauska huomata miten paljon paikalliset asukkaat on mukana Tomorrowlandissa. Valehtelematta joka toisessa ikkunassa roikkui fanilippuja ja tervetuloa toivotuksia. Osa tietysti myös vuokraa AirBnb kautta kämppänsä kun ei halua itse jäädä kuuntelemaan festarimöykkää. Jotkut ovat tajunneet jopa tehdä bisnestä tällä, esim. eräs mies on pystyttänyt ajotielleen pienen kojun, josta myy juotavaa ohikulkijoille. Jos osottaudut itse kivaksi tyypiksi, pääset tämän pienen salakaupan salaista polkua pitkin talon pihalle, jossa saat käydä 10 euron hintaan oikeassa suihkussa, syödä aamupala-pannukakku-buffetin ja ottaa vaikkapa pienen rauhoittumishetken festarin hulinasta.

Kaikki rahaliikenne festareilla sekä teltta-alueella hoidetaan rannekkeiden kautta ja dreamvillessä olikin kätevästi paikkoja, jossa pääsi lataamaan rahaa tuolle rannekkeelle. Valuuttana käyvät Pearlit, jotka on tarkoituksella todella sekavat laskea suhteessa euroihin, tiivistetysti kuitenkin kaikki oli inauksen halvempaa kun Suomifestareilla. Flow ja 12e viini wtf? 

Onneksi en itse juo, en tiedä miten ihmisten keho kestää tälläset kekkerit :D 


Maksupääte

Chillout loungen juomahinnasto 2016

Kaikille alueille kulku tapahtuu sähköisten porttien läpi, eli Dreamvilleen ei pääse festarivieraat jotka majoittuu hotellissa, eikä me dreamvilleläiset päästä esimerkiksi easytentin puolelle. Dreamvillestä on sanottu parhaiden juhlien sijaitsevan siellä, en silti osannut odottaa lainkaan mitä tuleman piti, meinaan the gathering -aloitusjuhla! Jäätävän iso esiintymislava oli rakennettu Dreamvillen puolelle juurikin torstaita varten, eikä sillä lavalla esiinny ketään muina aikoina. Torstai-illan huumassa siis kaikki paikalle selvinneet telttailijat kokoontuvat yhteen ja bailaavat jo hullunlailla. Kyllä kalpenee Suomen Weekendien lava samantein. Lava itsessään jo oli upea, muttakun sinne kipusi vielä isoja nimiä ja ihmisiä kokoontui reippaasti yli 20 000 henkeä, alkoi ymmärtämään mihin sitä on tultu, let the games begin and party started! Ilta ei todellakaan jättänyt kylmäksi ja odotukset itse festarille vain kasvoivat.

Alkuillasta väki vasta kertymässä

Paras aamupala!

Huhhuh. Aamuyön pikkutunneilla on hyvä hipsiä pimeässä oman teltan suojiin ja herätä pirteänä testaamaan suihkut. Jokaiselle värikoodatulle alueelle oli oma infopiste, suihkut, vessat, aamiaiskoju ja juomabaari. Suihkuissa voi valita haluaako mennä ulkosuihkuun ilmaiseksi, eli peseytyä bikineissä/uimashortseissa siinä ihmisten pällistellessä kylmässä vedessä ulkosuihkussa vai maksaako 2,5 pearlia kuumasta suihkusta sisätiloissa, joissa on mahdollisuus myös käyttää sähköpaikkoja hiustenkuvaajalle, suoristajalle, partakoneelle tms. Halusin tietysti testata tämän paremman suihkun ja mitenkäs muutenkaan, meikäläisen tuurilla oli sillon juuri vesijohdot millä lie mutkalla ja tarjolla oli vain kylmä suihku, eikä työntekijät viitsineet kertoa tästä veloittaessaan 2,5 pearlia. Noh, mitäpä pienistä, festareilla ei voi odottaa ihmeitä ja koko se rakennelma mikä suihkuja varten oli tehty oli jo itsessään vakuuttava.

Kaikkina muina päivinä saatiin nauttia uskomattomista helteistä, mutta ensimmäisenä yönä tosiaan ropisi vähän sadetta. Olin pakannut omat kamani perinteiseen Mil-Tecin reppuuni ja ostanut Verkkokauppa.comista Lowe Alpinen Drypsac pusseja monessa eri koossa, jotta sain pakattua vaatteet helposti omiin pusseihinsa vesitiiviisti. Oli myös helppo etsiä haluamansa kun jaoin yläosat omaan pussiinsa, elektroniikan omaansa jne. Varkaiden vuoksi moni ostaa myös lukon mutta jos paikalle nyt sattuu ammattivaras niin eiköhän se viillä repunreunan auki ihan surutta ja pölli ne kamat kuitenkin. Itse koitan pitää rahat, luottokortit jne kaikki eripaikoissa, esim sukan tai kuukautissiteen suojan sisällä, jotta ne ei olisi kovin houkuttelevia ja helppoja kohteita varkaille.
Meidän halppis pressuviritelmä osottautui myös hyväksi ostokseksi, sillä sateisena yönä se toimi katoksena ja kuumina päivinä sen luoma varjo oli todella helpottava tekijä. Sateen suhteen se kyllä  piti sadetta, mutta keräsi semmoset isot vesialtaat jotka sitten valahti aina kerralla alas. Pressun sai muuten todella halvalla Motonetistä alken 2,50e!

Maikulta onneksi löytyi kuvamateriaalia upeasta majastamme!

Luksusta. Btw, onnistuttiin rikkomaan meidän teltan oven vetskari ja siis siitä ovesta ulostuleminen näytti sen jälkeen tismalleen samalta kun Ace Venturan sarvikuonokohtaus!

Dreamvillestä antaisin ite semmoset vinkit, että hyvät kengät on plussaa, vaikka olisikin hyvä sää niin itsehän potkasin lahjakkaasti varpaani jotakuinkin 917 kertaa niihin puulankkuihin. Yöllä kun rymyää pimeässä takaisin teltoille niin jonkinlainen valo on hyödyksi, kännyköiden taskulamppu apit toimii hyvin, mutta moni oli varustautunut ihan otsalampulla. Jos haluat hyvän ison lokaation, ole valmis taistelemaan ja saavu jo aamulla paikalle! Varaa juotavaa teltoille jo etukäteen ja vie kaikki oikeasti tärkeä kuten passit yms. maksulliseen ja lukolliseen lokeroon.FESTIVE GROUNDS

Vaikka kuinka olin katsonut etukäteen videoita, kysellyt aiempien vuosien kävijöiltä ja koittanut tutkia kaiken etukäteen netistä, ei sitä silti voinut oikein ymmärtää miten järjettömän isosta tapahtumasta on kyse ennenkuin oikeasti valetaa sen ihmismassan kanssa teltalta kohti päälavaa. Kauimmalta telttapaikalta päälavalle on reipas 40min vaellus. Onneksi festarit oli hyvin järjestetty ja esim. puiset kulkuväylät helpotti liikkumista. Portit oli hyvin tehty ja ihmiset pääsi helposti sisään tai ulos. Turvatarkastukset nyt oli aika mitäänsanomattomat, käytännössä vai pyydettiin elektroniikka taskuista pussiin ja juomapullot tyhjennettiin. Camelbackit oli sallittuja, mutta ne sai täyttää vasta alueen sisällä. Muutamia poliiseja ja huumekoiria näkyi alueella, mutta esim. mainostetut tehostetut valvonnat terrorismin takia  oli aika onnettomat. Netissä pyöriikin nyt useita videoita missä jotkut hiipailee ilman lippua tai ranneketta festareille, jotkut jopa vartijaksi pukeutuneena. (Esim. Hub Lecuben video)

Anyways, kun turvatarkastukset ja muut oli ohitettu, aukesi eteen upea maisema. Hyvin organisoidut myyntikojut, infopisteet, vessat ja kaikki. En varmasti edes muista kertoa teille kaikkea mitä näin ja koin mutta aloitetaan jo ihan pienistä jutuista. Lokerot oli hemmetin näppärästi heti siinä portin vieressä ja toimi koodilla. Ei siis haitannut, että telttakaverini Maikun kanssa kuljettiin välillä omilla teillä kun ei tarvinnut huolehtia avaimesta. Vessoilla sait helpotuksen lisäksi raikasta juotavaa vettä ja olipa sielä jonkun ainoa duuni myös suihkuttaa dödöä festarikansan kainaloon, not kidding! Käsien pesun jälkeen sait halutessasi nostaa kädet ylös ja Axen, doven tms. promoottori suihkutti sinulle siinä uudet tuoksut.Jokapuolella hyöri festareiden omia maskottimaisia hahmoja puettuna kuninkaiksi, prinsessoiksi ja mitä milloinkin! Näin mm. led-valoista rakennetun tikku-ukko puvun, puujaloilla kävelevän pukumiehen ja steampunkihtavia linnanneitoja. Kukkasia, sydämiä, hyrriä, valoja ja erikoisia muotoja oli silmän kantamattomiin. Parasta oli, että koko alue näytti aivan erilaiselta päivällä ja yöllä. Festarialueen laajuutta on vaikea pukea sanoiksi, se oli käytännön huvipuisto. Pelkkiä lavoja oli yli kymmenkunta ja jos välillä väsytti, saattoi mennä kellimään riippumattoon loungeen tai nauttia puiston rauhasta. Festarilavat oli jo itsessään sellainen, että kannatti kiertää! Vaikken itse esimerkiksi välitä hardstylestä niin paljoa, oli senkin lava nähtävä. Ehdoton lempparilavani ei ollut päälava vaan lava joka näytti jättimäiseltä lohikäärmeeltä muodostaen siipiensä suojaan tanssialueen. Lohikäärmeen pää liikkui oikeasti ja koko lavan väriteema muuttui musiikin tahdissa. Parhaat bileet ehdottomasti oli Opera lavalla, missä mm. Deadmau5 ja Prydz veti sellaisen setin, että itselläkin tipahti leuka lattiaan. Sitä valoshowta en pysty teille kuvailemaan, eikä yksikään video pysty näyttämään miltä se tuntui livenä. Aivan käsittämättömän päräyttävät laserit ja setti kokonaisuudessaan. Moni kuvittelee Dj keikan olevan vain musan tahtiin hytkymistä ja DJn homman olevan vain nappien vääntelyä, pyh pah. Tälläistä showta ei yksinkertaisesti voi kokea Suomessa


Infopisteen pallo pyöri oikeasti! *_*
Trancelavan edessä stereotypisesti lanteitaan veivasi rastoittuneet ituhipit ja pussihousut. Qstagella oli havaittavissa muotitrendinä sairaan nopeet aurinkolasit ja lippis väärinpäin. Temppelilavalla olikin sitten hiihtäjää laidasta laitaan. Päälavalle tuntui jäävän jumiin eniten ihmisiä, jotka ei ehkä olleet paikalla niinkään musiikin vaan itse festivaalin takia ja vaikka showt olivatkin upeita ja iso lava kerrassaan erinomainen, oli tunnelma silti kaikenkaikkiaan parempi pienemmillä lavoilla.

Päälaavalla on perjantaina avajais-show ja sunnuntaina koko festivaalin lopetuskekkerit. Molemmat oli upeita ja sisälsi elementtejä joita en todellakaan odottanut, kuten fantasiakuumailmapallo yleisön seassa, tai oikeasti virtaava vesiputous lavalla! Lopetuksen suhteen mutamat reiviveteraanit nihkeili sen olleen pettymys viimevuoteen verrattuna, itse en pysty vertaamaan mutta oli se kaikenkaikkiaan kaunis show. Ilotulitteiden määrä koko viikonlopun aikana oli niin iso, etten usko naapureidenkaan unohtavan sitä hetkeen. Perinteisesti päälavalla on myös otettu maittain ryhmäkuvia rinteessä, eli lavaa ympäröivässä mäessä. En muuten ole ikinä eläessäni nähnyt niin isoa lippua, kun mitä Saksalaiset olivat tuoneet. Koitan etsiä siitä kuvaa, kyllä kalpeni mun muutaman euron maksanut pilailupuodin Suomilippu katkenneessa varressaan. Rinne toimi kuitenkin mukavana meeting pointtina, eli aina jos hukkasi tanssikaverin tai halusi tulla hetkeksi hölläämään, joku tuttu naama näkyi rinteessä.

EDIT!! SAKSANLIPUSTA LÖYTYI KUVAMATERIAALIA :DRuokakojut oli kivoja ja niitä oli hurjan paljon erilaisia. Harmillisesti ainoa pizza lihatäytteellä oli loppunut kokonaan jo lauantaina kaikista pizzakojuista, mutta maistelemani muut kojuruuat oli ihan herkullisia. Parhaimmat herkut löytyi kuitenkin Belgialaisesta suklaapuodista. Ostin ison pussillisen 4  pearlilla ja mutusteltiinkin niitä eräänä iltana. Ne jäi sitten koko seuraavaksi päiväksi aurinkoon ja kovettui taas seuraavana iltana... ei muuten mitään mutta telttakaverimme timo söi ne hyvin mielin silti :D Ruokapaikkoja, roskiksia ja vessoja riitti järkevästi kaikille ja kaikilla alueilla. Ainoastaan päälavan edessä baaritiskille oli uskomaton tunku jatkuvasti, sinänsä hölmö että ruokapaikat myivät pääsääntöisesti vain ruokaa, sillä jos esim. vesipulloja olisi saanut joka kojusta olisi juomapuolen jonot lyhentyneet rutkasti. Juomapullojen varalle tosiaan kannattaa kuljettaa taskussa paria paikallista pullonkorkkia, jotta saat täytettyä juomapulloa vessoilla, eikä tarvi kuolla nestehukkaan joratessa. Kaikista kojuista saadut juomat myydään ainoastaan etukäteen avattuna ja ilman korkkia.

Ruuan suhteen me oltiin myös hifistelty ja ostettu etukäteen 31 euroa maksava ravintola illallinen perjantaille Tomorrowland Restaurantissa. Ravintolan idea on tuoda paikalle joku todella arvostettu kokki ja tarjota kunnon fine dining kokemus suoraan päälavan edessä. Varaus oli tarkoituksella valittu auringonlaskun ajalle ja se oli maaginen! Oli aivan mahtavaa nähdä miten festarin maisema ja tunnelma muuttui ja sen kaiken sai nähdä todella korkealta läpinäkyvän seinän takaa. Ruoka sitten olikin ihan toinen tarina. Siis 31e euroa ja hehkutettu kokki, noooh... Ensinnäkin oltiin tosiaan ostettu koko juttu etukäteen netistä ja ilmoitettu, että yksi tarvitsee gluteiinittoman ruokavalion. Meidät jaettiin kahteen pöytään koska oli niin iso porukka. Meidän pyötään tuodaan alkupalat, joissa onkin yllätys yllätys gluteiinia. Kysyttiin tarjoilijalta voisiko tämä vaihtaa alkupalan ja siitähän vasta sotku alkoi, tarjoilija ei tiennyt mitä eroa on kasvissyöjällä ja ihmisellä joka ei voi syödä gluteiinia. Lopputulos oli " ei meillä nyt ole muuta, kaiken muun voit syödä mutta et alkupalaa". Sitten tarjoiltiin viiniä, kaikille muille paitsi minulle. Tarjoilija yksinkertaisesti jätti välistä ja kun huomautin asiasta kohteliaasti mainiten että ei sinänsä haittaa kun en juo alkoholia, mutta voisinko saada esimerkiksi colaa niin ei, ei missään nimessä. Ei heillä kuulemma ole antaa muuta juotavaa veden lisäksi. Kysyin sitten voisinko saada sen viinilasini jotta voin antaa sen jollekkin muulle meidän porukasta " et voi saada kahta lasia! " ... jouduin uudelleen selittämään etten ikinä saanut sitä ensimmäistäkään. Meidän pöytään tuotiin pääruuatkin ennenkuin naapuripöytä oli saanut edes alkupalat. Ruoka oli parhaimmillaankin keskinkertaista enkä ehkä ensikerralla ostaisi tuota vaikka maisemat olikin hulppeat. Muut ns. oikeat ravintolat jäi tälläkertaa kokeilematta, mutta eipä niitä oikein kaivannutkaan sillä kojuista löytyi kyllä kaikkea pieneen tai isoon nälkään.Vaikka kyse onkin musiikifestareista niin paikalta löytyy tekemistä kyllä muutenkin. Paikanpäällä mm. julkaistaan ihan oikeaa paperista Tomorrowland sanomalehteä, jossa on päivän ohjelma, kilpailuja, musiikkiesitysten aikataulut ja uutiset mitä eilen on tapahtunut festeillä. Kilpailuissa on btw mahdollista voittaa liput toisen maan tai seuraavan vuoden Tlandiin! Paikalla oli myös Jupiler nimisen oluen oma pieni panimobaari. Löytyy myös maailmanpyörä, johon klassisesti yritettiin päästä sisään viimeisenä iltana noin 10min liian myöhään ja se oli jo suljettu. Ei pidä myöskään unohtaa church of lovea jossa saa vastuulliset festarivieraat harrastaa haurautta 15min suljettujen ovien takana haha. Jossain olisi myös saanut lähettää postikortteja ilmaiseksi mutten ikinä nähnyt kyseistä paikkaa.
Olisi siis ollut vaikka mitä joogaa ja jumppaa tarjolla, mutta se oma aika meni jotenkin siivillä enkä todellakaan kerennyt tukimaan kaikkia nurkkia läpi. Jäi varmasti paljon näkemättä!Pari mustelmaa poimittu matkalle :D 

Astetta fiinimmät festarivessat!

Musiikki nyt oli arvatenkin mahtavaa ja nautin kyllä varmasti koko kehon jokaisella hippusella basson värähtelystä, musiikista korvissa ja elämyksestä festarina. Tanssin tuntikausia ja antauduin hommaan täysillä. Niin teki myös kaikki ympärillä ja vaikeinta olikin ajoittaa itsensä niin että näkee kaikki haluamansa artistit. Tätä helpottamassa on vuosittain Tomorrowland äyluuri appi jonka saa ladata ilmaiseksi ja sinne voi parilla painalluksella tallentaa omat lemppari artistit ja niiden aikataulut. Vielä parempaa on, että appi lähettää notificaation aina noin 10min ennen seuraavaa lemppariksi merkitsemääsi artistia, jotta osaat lähteä suunnistamaan kohti kyseisen artistin esiintymislaavaa ajoissa. Vaikka Deadmaun setti oli showna huikea, kovimmat tanssiaskeleet tuli pumpattua Vini Vicin setin aikana. Itselläni ei ole tästä videomateriaalia, eikä pienten lavojen keikkoja nauhoitettu Tlandin Tubeen, mutta tälläisen jonkun kuvaaman fanivideon sieltä löysin, Vini Vici Tomorrowland 2016 shot byt Victor Ho ! 
Onneksi isojen lavojen setit nauhoitettiin ja niistä todella moni löytyy Youtubesta, tässä teille KSHMR ! <3


PEOPLE OF TOMORROW

Se mitä jäi päällisin puolin ensimmäisenä mieleen koko reissusta oli ihmiset. Todellakin ympäri maailmaan, Kolkatasta ja Kanadaan. Ihmiset oli niin ystävällisiä, jos vähän joku töni tai pikkusen kaljaa lensin syliin niin ei mitään kun moroteltiin ja pahoiteltiin. Jos joku ei meinannut nähdä artistia niin tilaa tehtiin. Pyörätuolissa istuvia tyyppejä nosteltiin crowd surffaamaan ja itsekkin läppäsin high fivet noin 80-vuotiaan mummun kanssa johon törmäsin ravecave luolassa :D

Kun puhuin aiemmin kulttimaisista piirteistä niin kyllä, Tomorrowland tatuointeja tuli vastaan joka kolmannella tyypillä ja osa kertoi jättäneensä työn, puolison tai vaikkapa kotinsa päästäkseen festareille. Ihmiset halpuili fanikrääsää minkä kerkisi ja osalla löytyy kotoaan jonkinsortin palvontanurkka josta löytyy kehystettynä edellisten vuosien rannekkeet ja kartat. Joillekkin Tomorrowland on siis enemmän kuin vai parin päivän festari. Eräs pariskunta meni festareilla jopa naimisiin ja toinen kihloihin! (Renan Bernardelli video & Tom Exelmans video)

Jotkut tulivat koko perheenvoimin ja muutama äitinsä kanssa. Ikä, ihonväri, kansallisuus, historia tai tulevaisuus ei siis ole este osallistua. Kaikki on tervetulleita. (No okei, k-18, mutta siinäkin on poikkeus että jos olet 17 ja täytät samana vuonna 18 niin pääset sisään!)
Kimmon Tomorrowland tatuointi, oli hauska nähdä miten erilaisia variaatioita samasta teemasta sai ja kaikilla jokin oma tarina sen taustalla :) 

Kimmo ja team readhead @ church of loveElinan kanssa käytiin jumppaamassa koko alotusshow! 

Sad bunny

Joillekkin wanhanliiton reivaajille kokemus on kuitenkin muuttunut karvaaksi. Valitetaan kuinka musiikki on maistreamia, festarivieraat ei kuuntele musiikkia ja kaikki on liian lame. Näitä valittajiakin löytyy varmasti joka kekkereistä, eikä kaikilla osallistuvilla ihmisillä ole hyvät tarkoitusperät. Joka vuosi kasvavan festarin myötä tulee myös enemmän ja enemmän varkaustapauksia, onnettomuuksia ja tänävuonna myös kaksi kuolemaa. Toisen vahvisti poliisi, Intialainen mies oli kuollut hotelliin yliannostukseen ja toisesta ei löytynyt vahvistettua tietoa, mutta useat ihmiset näkivät ruumissäkin. Moinen latistaa tunnelmaa, vaan muistuttaa että me voidaan kaikki vaikuttaa omalla käytöksellämme - huolehtikaa itsestänne ja huolehtikaa muista. Onneksi sain itse todistaa monta kohtaamista, missä tuntemattomat auttoivat huonovointisia. Paikalla pyöri toki myös vartijoiden lisäksi joitakin vapaaehtoistyöntekijöitä jotka koittivat auttaa ja valistaa ihmisiä mm. huumeiden käytöstä.
Meidän telttanaapurissa oli ilmeisesti aikamoiset juhlat läpi jokaisen yön.
Jossainkohden kun kävin itse teltoilla hakemassa hupparia, kuulin naapurin Belgialaisporukan tappelevan jotain teltassa. Naisen ääni kuulosti jo hälyttävältä ja olin kömpimässä katsomaan mistä kyse kun sekä nainen että hänen miesytävänsä tuli ulos teltasta. Naisen rageeminen jatkui ja mies oksensi suoraa teltan suulle. Toisen puolen telttakaverilla meni vielä kovempaa, aamuyön pikkutunneilla kuului vielä hataraa huutelua "ketamine... keetaaamineee.. ketamineee" Kyseessä on siis hevosille tarkoitettu rauhoittava aine. Vartijat noukki jossainvaiheessa tyypin talteen.

Onneksi omassa porukassa oli myös upeita mimmejä jotka jaksoi vetää ihan selvinpäin, hyvän musiikin vuoksi ja monta tuntia rankkaa reivaamista <3 Kuinka moni voi sanoa tanssineena vapautuneesti oman kehonsa jaksamisen äärirajoilla ja silti nauttinut siitä? Kuinka moni muistaa milloin on viimeksi hymyillyt viikon putkeen ja nauranut vedet silmissä? Tälläiset reissut pistää miettimään millaiset astia tekee itsestä onnelisen ja iloisen, millaisia ihmisiä sitä haluaa lähelleen ja mitä on valmis tekemään saavuttaakseen unelmansa. Itse en ehkä ole valmis sentään töitä lopettamaan festareiden takia, mutta aion varmasti tehdä lisää aikaa tälläisille kokemuksille ja haluan päästä nauttimaan musiikista muuallakin kuin kuulokkeista.


Kandi plurr hengessä sai muilta kanssareivaajilta rannekoruja, kaulakoruja, lippuja ja ties mitä <3
(Peace, love, unity, respect and responsibility)

I dont even know

Alinan yömovesit! 


Live today, love tomorrow, unite forever! 

And we sure did unite, Nigel tuli käymään Suomessa äitinsä kanssa muutamaa viikkoa myöhemmin ja päästiin näyttämään rehtiä mökkisauna kulttuuria ;) Ravi from India on myös tulossa Suomeen talvella ja jokainen jonka tapasin olisi valmis esittelemään kotimaataan, majoittamaan tai auttamaan muuten parhaalla tavallaan mikäli päättäisin nyt vierailla heidän kotimaissa. California i think i have to come back, right Larry Lim!? Or should i go check out Florida, Sarah?

Kiitos kaikille jotka oli mukana, kaikille jotka tapasin ja kiitos Tomorrowland kaikeasta mitä sai kokea! <3

Kuvia olisi tuhat tsiljoonaa, mutta tästä postauksesta tuli muutenkin jo aivan naurettavan pitkä vaikka kuinka koitin tiivistää niin loput kuvat voi käydä kurkkaan meikän naamakirjan julkisesta Tomorrowland kasiosta klikkaamalla tästä! 

Muutama aftermovie Suomiporukoilta:


TOMORROWLAND 2016 from Sami Mäkelä on Vimeo.

RELATED POSTS

3 comments

  1. Oijoi ahmasin tän kerralla <3

    VastaaPoista
  2. Looks amazing! Fireworks and unicorn and that bracelet looks insanely good!

    VastaaPoista
  3. Olipa kattava postaus :) Onko sulla tietoa mihin aikaan suihkut ovat auki ja mihin aikaan päivästä sinne kannattaisi mennä? Ekaa kertaa menossa Tomorrowlandiin tulevana kesänä :)

    VastaaPoista