Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

SACRAMENTO, CA

5/17/2016 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , , , ,

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Sacramento! Suomeenhan olen saapunut jo aikapäiviä sitten, mutta työt ja aurinko valloitti vapaa-ajan, joten vähän jälkijunassa saatesanat matkasta.


Sacramento ei ollut alunperin millään listalla tutustumiskohteena, mutta majoituksestamme olisi ollut niin pitkä matka San Franciscoon uudelleen, että päätettiin tutustua lähemmin tähän kaupunkiin. Aamulla piti saada taas muonapuoli hoidettua, joten käytiin kurkkaamassa ihan rehti Golden Corral Buffetti. Buffetista näin niinkun yleensä tulee mieleen jotain Raxin ja Viking Linen välimaastoa oleva rasvainen kaaos. Tämä jenkkibuffa oli siitä ajatuksesta lähdettynä hyvin erilainen. Portsarina istui ehkä isoin omin avuin kävelevä mies jonka olen ikinä nähnyt. Porteista kun pääsi läpi ja alkoi etsimään mitähän sitä söisi, näkökentässä vilisi niin paljon vaihtoehtoja ettei oikein tiennyt mistä aloittaa. Jokainen osasto buffetissa oli yhtä iso, kun meillä koko Raxin tarjonta. Oli erikseen salaattibaari, jossa oli tuorreet ainekset vielä kokkien takana hyllyllä koreissa kuin ruokakaupassa konsanaan. Pizzaosastolla oma kiviuuni ja enemmän pizzoja kun kerkisin laskea. Tämän lisäksi tietysti sitten vielä perinteisen ruuan puoli, italialainen, kiinalainen, ja ah - se jälkiruoka buffa! En kehdannut kuvata buffetissa, mutta hemmetin iso mesta ja siinä missä Suomessa se Raxi on lähinnä pettymys makunsakkin puolesta niin tää oli ihan kelporuokaa mitä paikasta sai :)

Sympaattinen kärry, jolla olisi saanut huristella!
Old Sacramento oli määränpäänä. Alueen historiasta en osaa luennoida, mutta tässä oli sitä vanhanajan western vibaa jotenkin. Luettuani alueen historiasta enemmän, tarkentui tieto arkkitehtuurista olevan viktoriaanisilta kullankaivajilta peräisin. Talot toi sellaisen lämpimän tunnelman koko korttelialueelle. Oli mahdollisuus mennä hevoskärryllä autoilun tai kävelyn sijaan. Vessoja, ravintoloita ja muuta oli sijoiteltu joka kulmalle, joten alueella voi helposti viettää päivänkin. Ihan turistimestahan tässä on kyseessä, mutta enimmäkseen paikallisille turisteille. Muutama kiinalainen bisnesmies sielä vaelsi päämäärättömästi kamerat tanassa, mutta yleisestiottaen kaikki tuntui olevan jenkkejä.

Old Sacramentosta voi löytää kaikkea mystistä fanikrääsää, turistipaitoja ja karkkia. Karkkia en mainitsisi muuten ehkä erikoisena juttuna, muttakun niitä karkkikauppoja oli ahdettu yhden korttelin alueelle ainakin 5. Eikä ne olleet mitä tahansa karkkikauppoja vaan sellaisia perinteisiä! Suklaata sai peltilevyn kokoisina palasina, tikkarit olisivat käyneet tuomarin nuijasta ja tukkulaatikot olisivat vaatineet viinarallikärryt jos kotiin olisi tuonut :D

Kaupan nimivalinta on kyllä loistava. Candystores everywhere!

Jokainen putiikki oli täynnä mitä eriskummallisempia esineitä ja asioita.

Mitähän ne sanoisivat tullissa näistä naamareista? :D 

Vähän samantyylisiä käsiteöitä näin Thaimaassa Bangkokissa, sama trendi siis ympäri maailmaa.

Yritin kovasti keksiä itselleni syytä ostaa tälläinen, mutta taistelin shoppailuintoa vastaan!

Pelihallin aarteita!

Koneita oli useita vierekkäin, joten mekkala oli aikamoinen. 

Ilmeisesti Sacramentossa juhlitaan usein kun tälläiselle on kysyntää? :D 

Harmi että tälläisiä on vaikea kuljettaa koneella ehjänä perille, ellei osta pelkkää kangasta rullana.

Voiko blingiä olla ikinä liikaa?

Jäi harmittamaan, etten ostanut näitä snapbackeja tuliaisiksi.

Kaupunki oli kaikenkaikkiaan aika kodikas, käytiin vielä parin turistinähtävyyden kautta kiertelemässä yhdessä, ja nytkun tuliaisetkin on hoidettu niin tänne uskaltaa jo kirjoittaa meidän sarjispuoti visiitistä. Tehtävänä oli tuoda Marvelin joku tietty sarjis kaverille Suomeen, vaikka ollaan semisti nörttiporukka niin sarjikset on se heikkokohta eikä meillä ollut tarkkaa hajua mitä siis etsittiin. Pikaisella googlauksella suostuin putiikki Sacramentossa oli Metropolis Comix. Odotin jotain Poromagiatyylistä liikettä sillä tiesin sielä myytävän myös Magic the Gathering yms. tuotteita. Myymälä oli hyvin pitkälti vain ja ainoastaan sarjiksille, noita keräilykorttijuttuja ja noppia oli ihan muutama tuote kun taas sarjiksia oli aivan joka paikka täynnä. Kysäistiin myyjältä apua sarjisvalintaan ja saatiinkin mitä mahtavinta asiakaspalvelua! Tyyppi ihmetteli ollaanko me tosiaan ihan oikeasti lomalla Sacramentossa ja miksi, kun ei sinne kuulemma kukaan ikinä tule :D

Valikoimassa olisi riittänyt selattavaa tuntikausiksi, hyllybälit pursusi mitä erikoisempia vaihtoehtoja!

Yllättäen kurkkasin tämän hyllyn :) 

Tätä en ollut aiemmin nähnytkään, tekisi mieli lukaista.

Sarjisnörtit huom, kyseisestä liikkeestä voi tilata myös Suomeen, laittaa vaan viestiä tyypille mitä hakuksessa niin hoitaa postituksen kyllä! Lämpimät suosittelut :)
http://metropoliscomix.com/

Illalla piti sitten jättää Anne Tinder treffeille. Koominen sattuma kun Tinderistähän ei ikinä tiedä onko se treffattava tapaus edes sama kuin kuvissa, joten kurvailtiin autolla tiputtamaan Anne siihen kohtaan, missä kyseinen mies oli sanonut seisovansa, eli erääseen tienristeykseen. Ei muuten mitään, mutta paikalla seisoi todella lyhyt vanha meksikolaismies, haha. Anne siinä hetken panikoiden sitten lähestyi kyseistä miestä ja kyseli onko hän herra x, onneksi ei ollut se mitä etsittiin, sillä oikea tyyppi seisoi risteyksen toisellapuolen :')

Auringonlasku oli yllättävän kaunis kaupunkimaisemissakin.

Puutarhasta löytyi memoriam kivi.
Capitol Park

California State Capitol and Museum

Annen treffaillessa me käytiin kurkkaamassa Tumpun kanssa Hardcore Henry pienessä teatterissa, Extreme Digital- Näytökessä. Sinänsä ihan kiva kokeilla tommosta prameempaa näyttöä heijastettavan tykkiversion sijaan, mutta tuo leffavalinta sille näytölle tuntui hieman hasardilta, käytännössä siis silkkaa actionia first person näkökulmasta seinänkokoisesta telkkarista. Vietettiin lopunilta aika rauhallisesti sillä lähtö kotiin oli edessä. Aamulla alkoi raivokas jynssäys sen kirotun AirBnb kämpän siivoussääntöjen vuoksi ja ressattiin kokoaika keritäänkö lennolle :D Kerittiin kyllä!
Saatiin viereiselle penkille istumaan joku ranskalaismummo jonka elekieli oli vähintäänkin yliampuvaa ja se hajuveden määrä sai meikäläisenkin verhoutumaan ninjahuiviin, jotta voisi hengittää. Meidän onneksi nousun jälkeen lentoemo ilmoitti että takana on vapaita paikkoja joten saa vaihtaa jos siltä tuntuu, phew! En olisi selvinnyt 10h aikaa siinä paikalla ilman migreeniä. Ajatelkaa kanssamatkustajia hajusteiden ja hygienian suhteen kiitos :)
RELATED POSTS

0 comments