Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

US AND A

1/26/2016 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , , , , ,

No eihän siinä kauaan mennyt kun aloitin uudenvuodenlupauksen lunastamista, haaveiden sijaan aika nopealla tahdilla tuli varattua lennot jenkkeihin! Olin bussimatkalla kohti töitä ja perinteiseen tapaan selasin facebookkia luurilla, kun huomasin duunikaverin postanneen "kuka lähtee jenkkeihin, lennot 353e edestakas!?!?" Tohon hintaan ei paljoo tarttennu kysellä. Lomiakin vielä viikko jäljellä ja otollinen aika pitää lomaa... Tuntia myöhemmin meillä oli Annen kanssa lennot San Franciscoon varattu. Ajankohtana maaliskuu!


 En tiedä jenkeistä oikeen mitään, tai siis tottakai kaikki leffakliseet ja perushommat, mutta kiinnostaa yleensä se kulttuuri syvemminkin ja koska tää matka tulee olemaan vain pari viikkoa, taitaa jäädä aika pintaraapaisuksi. Joku kysyi kommenteissa Aasian suunnalle matkan suunnittelusta postausta ja/infoa ylipäätään, sillon mä vielä ajattelin, että olen huolellinen suunnittelija, hahah. No en näemmä ole. Tämä asia valkeni vasta, kun oikeasti tajusin miten paljon jenkkejä varten pitää suunnitella asioita, tehdä hankintoja, mitä kaikkea pitää varata ja ettei ihan mihin vaa voi tallata suoraa sisään, "rikas länkkäri" status ei nyt auta, ei olla enään Kambodzan viljapelloilla. Ehdotin mm. naiivisti Annelle, että " No hei kyllähän me nyt vaikka Yosemitelle voitais mennä telttailee, varataa vaa joku turrepaketti telttoineen kaikkineen paikanpäältä". No, nyt tiedän paremmin. Telttapaikat Yosemitelle varataan monen monta kuukautta etukäteen puhelimitse ja ne myydään loppuun about 7 minuutissa.

Koska sama ilmiö näytti toistuvan kaikissa perusturistihömpötyksissä, ryhdyttiin tuumasta toimeen ja istuttiin alas palaveeraan mihin mennään, millon mennään, missä majotutaan ja miten päästään sinne. Onneksi matkakumppanilla Annella on jo jonkinlainen haju alueesta, oli helpompi suunnitella. Pieni tenkkapoo tuli siitä, ettei meillä kummallakaan ole ajokorttia ja yksi kohde olisi Los Angeles. Julma totuus valkeni siitäkin, sielä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä liikkua autotta. Tästä alkoi hirveä työstö saada meille joku kaveri mukaan reissuun ja näinollen kaikki suunnitteluvaiheetkin lykkääntyivät. Vihdoin timanttisten myyntipuheiden ja armottoman hiillostuksen myötä saatiin kolmas työkaveri, Tumppu, mukaan! Party on! Näillä pakkasilla ei yhtään haitannut istua palaveeraamassa suunnitellen matkoja upeille rannoille ja kajakkiretkille!Eilisen palaverin tuloksena saatiin varattua muutamat hotellit, Alcatraz kierros ja aikalailla jonkinlainen runko sille miten liikutaan ja mistä.

29.03   HKI to SF - lento Mammoth lakesiin (124$ lento/henkilö)
30.03   Mammoth lakes - Sierra Lodge (357$ / 3 yötä)
31.03   Mammoth lakes - Sierra Lodge
01.04   Mammothista lento 15:45 LA perillä 19:00 (90 $ lento/henkilö)- Stanton in & suites anaheim (90$ 1 yö)
02.04   San Diego - Hector Hotel (207$ 2 yötä)
03.04.  San Diego -
04.04   San Diego - Lähtö aamulla -> päivä Laguna Beach ilta LA hotelli
05.04    LA
06.04.   LA
07.04.   LA aamu -  Malibu
08.04.   Malibu - aamulla kohti Eisalen
09.04.   Eisalen - hotelli? Ja illalla pois?
10.04    San Francisco - alcatraz 18:30
11.04.   San Francisco
12.04.   SF Lento kotiin

26.01.2016 mennessä lasketut ja arvioidut kulut asumiseen ja liikkumiseen 653,5$ eli noin 600e. 
Tähän tulee vielä bensakulut, autovuokra ja hotellit San Franciscoon, Losiin ja ainakin yhdelle stopille pacific coast highwayn varrelle. Hotellit jaetaan itseni ja Annen kanssa, lennot jää itselle maksettavaksi ja auto + bensakulut hoidetaan kolmeen pekkaan. Ruuat ja shoppailut tähän tietysti päälle, unohtamatta jotain aktiviteetteja kuten Alcatraz ja esim. kajakkihommat. Päivitän tätä  suunnitelman edetessä.

Pientä hampaiden kiristelyä oli havaittavissa myös meikäläisen naamassa kun kattelin hintoja. Aasian jälkeen kaikki tuntuu tuhottoman kalliilta, mutta kerran sitä vaan eletään ja miksi sitä muuten töitä tekisi ja rahaa tienaisi ellei elämiseen. Siinä missä Aasiassa saat 20 eurolla loistavan rantabungalowin, saat nyt .. no.. käytännössä et mitään jenkeistä. Myöskin hotellikulttuuri on erilainen, esim. Thaimasssa ollaan totuttu 12 hengen kiinalaislaumoihin, jotka majottuvat kaikki muutaman hengen huoneseen, en tiedä millä magialla ne sinne itsensä mahduttaa, ehkä puolet päällekkäin, osa sängyn alle ja muutama vessaan? Anyways, jenkeissä sellaista ei suvaita. Hotellihuone ostetaan oikean nukkujamäärän mukaan ja jokaisesta sängystä maksetaan.

Reissua varten piti heti kohdata myös haasteita pakkaamiseen, sillä nyt ei matkusteta suoraan +34 asteen lämpöön vaan aloitetaan reissu hieman kylmemmästä ilmastosta Mammoth Lakesin alueella. Sääennuste lupailee +6  ja tämä minishortsireissaaja kuvitteli kauhuissaan jo sitä talvivaate vuorta mikä pitää ottaa mukaan, näinollen jo hyväksi todettu Varustelekan reppu ei nyt käy päinsä. Ostin siis uuden, isomman reissurinkan mallia Lowe Alpine Cholatse II ND 50:60 Verkkokauppa.comista. Violettina tietysti. Samalla tuli ostettua verkkiksestä matka-adapterit, sillä Aasian puolella ei ole tarvinnut niistäkään huolehtia.
Koska olen jotenkin maagisesti saanut tuohon lekan reppuun mahtumaan kaiken tarvittavan kuukaudenkin reissulle, tämä uusi reppu tuntuu ihan tuhottoman isolta!Seuraava rasti stressilistalta oli hankkia uudet kengät. Kengät, joiden pitäisi sopia tuonne lumen ja pakkasen keskelle, sekä sopia Los Angelesin ja San Diegon shortsikeleille. Unohtamatta mahdollisia trekkausreissuja vuoristoon tai kanjoneihin. Ei riitä släbärit tällämatkalla, ei. Löysin kun löysinkin kohtuullisen ratkaisun, meinaan Palladiumin baggy mallit, eli Ranskan armeijalle suunnitellut seikkailumonot.
Kameragearikin taitaa tälläerää olla pykälää isompi, kun liikkuminen yms tapahtuu autolla ja mukana on isompi reppu. Tästä lisää myöhemmin.

Jännä juttu on myös se fiilis, sitä on hieman vaikea kuvailla, mutta Aasiaan suunnatessa mulla on sellanen.. noh... hinku, sellanen veri vetää tänne-fiilis. Jenkeissä kiinnostaa ja innostaa tää matka suuresti, mutta se fiilis ei oo sama. Ehkä sentakia, etten vielä tiedä mitä odottaa, tai se että sielä on niin paljon ja niin suurta, ettei oiken tiedä mistä ottaa kiinni. Olenkin tässä aina työn lomassa luppoajalla kaivellut Pinterestistä ja muiden blogeista inspiraatiota ja kuvia, kohteita yms. missä matkalla olisi kiva käydä.

Tässä muutama Pinterest haalinta;

RELATED POSTS

0 comments