Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

VIERASKYNÄILIJÄ - THAIMAAHAN TALVEHTIJAKSI

12/24/2015 Maria Maunula 0 Comments Category : , , ,

Huom! Tämä postaus on tehty vieraskynäilijänä, eli kirjoittajana on aina blogissa vieraileva henkilö. Tälläkertaa saamme lukea Rosita Juurisen tunnelmia joulun viettämisestä auringon alla toisella puolen palloa. Lisätiedot ja yhteystiedot kirjoittajasta kirjoituksen lopussa. 


Se oli joulun välipäiviä 2007 kun lähdin ensimmäiselle reppureissulleni Kaakkois-Aasian. Reilun viiden viikon aikana pyrin näkemään kaikki ne kohteet, jotka olivat herättäneet mielenkiintoni kolmen maan alueella. Ja kiirettä piti. Ettei jäisi sitten kaivelemaan, jos en enää toiste lähtisi tälle pallonpuoliskolle reissaamaan. Heh, as if!

Siitä alkoikin sitten Thaimaahan ja sen naapurimaihin suuntautuneiden yhä pidentyvien reissujen jatkumo, jolle ei loppua näy. Aluksi järjestelin lomani, niin että pidin pidemmässä köntässä pois ylityövapaita joulun tienoossa ja ehkä toisen kerran myöhemmin keväällä. 2011 vuonna olin vuorotteluvapaalla ja vietin noin 5 kuukautta Aasiassa. Silloin aloin miettiä voisinko junailla jossain vaiheessa elämäni sellaiseksi, että pystyisin viettämään talvet Aasiassa ja kesät Suomessa.

Tätä pohdintaa kesti vielä kolmisen vuotta ja kun vielä samalla olin ajautumassa orastavaan burn outiin työssäni tein lopulta ratkaisuni irtisanoutua ja aloittaa vapaamman maailmankansalaisen elämäni.Palkkatyöstä uuteen elämäntyyliin

Elämänmuutos ja vakituisesta palkkatyöstä irtautuminen on tuonut paljon aineetonta rikkautta elämään, hurmaavaa vapautta, lukuisan määrän kokemuksia, oppimista ja välillä koettelemuksiakin. Parasta on se, että nyt on itse luomassa omaa elämäänsä, päättämässä entistä selkeämmin missä on ja mitä tekee. On mahdollista nähdä tätä Kaakkois-Aasiaa vähän toisella tapaa kuin muutaman viikon lomamatkalla ja nauttia lämmöstä, rentoudesta, maisemista ja ruuasta. Samalla viettäen aikaani niin kuin parhaaksi katson ja hyvältä tuntuu. Arki on kuitenkin (hyvällä tavalla) arkea täälläkin ei suinkaan jatkuvaa rannoilla makoilua tai jokapäiväistä juhlimista.

“Uuden elämäni” alussa pallottelin mielessäni erilaisia yritysideoita ja hankin tietoa yrityksen starttaamisesta ja pyörittämisestä Thaimaassa. Tarvittavien pääomien ja riskien suuruus pistivät hieman jarrua suunnitteluun ja päätinkin etten ala tehdä mitään hätiköityä, vaan rauhassa katselen ja tutustun edelleen maahan ja hankin lisää tietoa ja verkostoja.

Nyt olenkin ainakin toistaiseksi päätymässä toimintamalliin, jossa pyrin hankkimaan elantoni pääosin freelancer töistä, kirjoittamisesta ja digituotteiden myynnistä. Tällainen läppärikulkurius mahdollistaa sen, että voin reissata osan vuodesta niin Thaimaassa tai muulla Aasiassa ja pysähtyä jonnekin mieluisaan paikkaan välillä useammaksi kuukadeksikin. Kaakkois-Aasian hintataso mahdollistaa osaltaan tällaista elämäntyyliä.

Reissaamisen ohessa kartoitan jatkuvasti tietoa erilaisista tavoista elää osa vuodesta auringon alla. Olen myös avoin tekemään nettihommien lisäksi muitakin töitä tien päällä, vaikka vain hankkiakseni joksikin aikaa katon pään päälle ja pari ateriaa pöytään. Tällä hetkellä työskentelen Phuketissa suomalaisten suosimassa Karon Sea Sands hotellissa.Thaimaan joulut ovat erilaisia kuin Suomi -joulut

Loka-marraskuussa on itselleni ollut hyvä aika jättää Suomen pimeys ja räntäsateet taakse ja lennähtää tropiikkiin. Palailla sitten taas kesän korvalla takaisin kotikonnuille. Oman asuntoni vuokraan siksi aikaa pois, kun olen Kaakkois-Aasiassa, näin saan katettua asumiskulut Suomessa. Muutenkin Suomen pään kaikki kulut kannattaakin ajaa niin alas kuin mahdollista, jotta rahat riittää paremmin elämiseen maailmalla. Realisoimalla omaisuuttaan ja toteuttamalla jämäkän säästöohjelman voi reissata helposti pitkiäkin aikoja, jos elämäntilanne sen muuten mahdollistaa.

Nyt on siis meneillään kahdeksas talvehtimisjaksoni Kaakkois-Aasiassa ja taitaa olla 5. vaiko jo 6. jouluni pois Suomesta. Niin se vain on, että ei sitä joulun tunnelmaa täällä oikein mitenkään pysty kokemaan niin kuin koto-Suomessa. Ensimmäiselle joululle Thaimaassa olin ladannut odotuksia, ostellut koristuksia ja suunnitellut jouluateriaa. Kun sitten rotat söivät vaivalla hankitut joulusuklaat ja silloinen poikaystävä suuttui joululahjan ostosta, jonka jälkeen miltei nukahti jouluaterialle, päätin nostaa kädet pystyyn ja ottaa joulut vastaan täällä sellaisena kuin ne kulloinkin tulevat.

Yleensä olen hankkiutunut jouluaattona jonkin suomiravintolan joulupöytään, joskus on oltu deep water sooloilemassa poronsarvet päässä. Viime jouluna istuttiin Koh Phanganilla vuorenrinnehuvilamme porealtaassa merimaisemia katsellen, juustoja napostellen ja viinejä siemaillen. Tänä vuonna kinkkua maistellaan Phuketin Kata beachillä, suomalaisessa White Bear -ravintolassa. Sitä ennen ajattelin keittää suomalaisille juhlamokat hotellilla, missä työskentelen. Joulupäivän aamuna taas hyvissä ajoin töihin, että sen kummenpaa joululomaa ei tänä vuonna vietetä. Jotenkin se joulu on kuitenkin täällä niinkuin yksi päivä muiden joukossa. Ei juuri sen kummempaa.Kiinnostaako sinua vapaampi elämäntyyli reissaillen?

Haluan jakaa kokemuksiani myös eteenpäin muille oman polkunsa kulkijoille. Ihmisille, jotka haluavat elää muunlaista elämää kuin perus oravanpyörässä juoksemista Suomessa. Kirjoittelen blogia Matkaopas Vapauteen ja olen kirjoittanut ensimmäisen e-kirjani: Toimistosta travelleriksi. Lisää kirjoja ja oppaita on suunnitteilla. Tervetuloa seurailemaan reissuelämän vaiheitani blogiin ja saamaan ideoita elämäntyylin tuunaamiseen matkustelevampaan suuntaan!

Rosita Juurinen

www.matkaopasvapauteen.com
www.toimistostatravelleriksi.com
https://www.facebook.com/matkaopasvapauteen/


RELATED POSTS

0 comments