Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

KAMERANÖRTTEILYÄ

1/30/2016 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , , , , , , , , , ,

Nonniin, ne joita kiinnostaa enemmän se matkahaaveilu, budjettisuunnittelu ja hotellibongaus - voitte skipata tämän postauksen, sillä nyt pohditaan kameralaitevarustelua ja fiilistellään linssejä! No okei, ihan lopussa on reittikarttaa ja fiilistelykuvia itse kuvauskohteista lisää :)


Reissuilla olen yleensä luottanut GoPro ja Sonyn Nex-comboon, tälläerää on aika ottaa step up ja pakata kunnon tavarat mukaan.
Mikrojärjestelmäkamera on reissuun kun reissuun loistava valinta, jos haluaa pientä, kevyttä, helppoa, hyvää automatiikkaa ja edullisia linssejä. Oma työjuhtani eli Sony Nex 5T on palvellut loistavasti läpi vesisateiden ja kolhujen, pakattuna ilman pehmusteita lähinnä iltalaukkuun. Mikrojärkkäriin olen usein päätynyt lähinnä käytännöllisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Kambodiassa yms, ei ehkä halua kulkea iso kamera olalla, saatika hiippailla mestan köyhimmillä kujilla pröystäillen kivoilla leluilla.
Tulevalla Jenkkimatkalla kuitenkin ollaan amerikkalaisen unelman keskellä, avoautoja, Laguna Beach, rikkaiden perheiden lapsukaisia Vuittonin verhoamana ja RayBanit varmasti jokatoisella vastaantulijalla. Autolla myös pääsee paremmin mitä erikoisempiin kuvauslokaatioihin jenkeissä, joihin ei tarvi erikseen kantamalla kantaa kuvauskalustoa hiki hatussa.

Koska matkallamme 2/3 on kuvaajia, voisi pohtia yhteistä bajonettia, todennäköisesti Canonia. Toisaalta, olisi hyvät puitteet testata jotain muutakin, esim. uusia Sonyn fullframe järkkäreitä, hmm, valintoja! Työni puolesta olen sellaisessa onnellisessa asemassa, että pääsen tarvittaessa kokeilemaan erilaisia linssejä ja kameroita, kyse onkin nyt enään siitä, mikä on fiksuinta ja jännintä ottaa mukaan. Mitään hyytävää 70-200mm linssiä en varmasti halua roudata mukaani, vaikka kuulinkin huhua jossain Pacific Coast Highwayn stopillamme olevan mahdollisuus bongata valaita. Olen muutenkin enemmän laajakulmalinssien perään joten olen pyöritellyt tälläistä kokonaisuutta mielessä;

Canon 6D 
Haluan täyden kennon tälläkertaa mukaan, isompia, parempia, terävämpiä, dynaamisempia kuvia.

Canon 40mm f/2.8 pancake / Sigma 50mm f/1.4
Pohdin näihden kahden välillä koska tuo 40mm olisi ihana pienit ja kevyt, toisaalta jos nyt on raahamassa jo muutenkin isoa kalusta niin miksei sitten ottaisi samalla isompaakin linssiä ja saisi tuota 1,4 aukkoa siitä hyvästä..

Canon 16-35mm f/2.8 II 
Tästä ei ole epäilystäkään, olen laajisfanaatikko ja tämä on fullframe laajiksista Canonille yksi parhaista, sillä; pieni koko, filtterikierteet, valovoima ja kuitenkin mahdollisuus myös kolmefemmaan.

Samyang/rokinon 14mm f/2.8 
Tämä suomessa Samyang brändin alla kulkeva manuaalitarkenteinen perfect tähtikuvauslinssi antaisi vielä pari pirskausta millejä lisää laajiskuviin ja etenkin tähtikuvaukseen, toisaalta is it worth it, kun matkalla on kuitenkin 16mm? Valintoja valintoja!

82mm nd1000 filtteri
Hankintalistalla

Fotopro C5I Jalusta/monopodi TAI Monkeypod taivuteltava minijalka
Kai se loppujenlopuksi tulee olemaan Fotopro, sillä viimeksi matkalla kulkenut Slikin sprint pro ei millään kestä 6Dtä ja isompia linssejä, jotenkin vaan kammottaa jo nyt ajatus tuon raahaamisesta mukana. Monkeypod olis vekkuli, helppo, nopea ja pieni - mutta matala. Hmh.

Sony AZ1 Actioncam
Vaikka olen vannoutunut Gopron puolestapuhuja, on nyt aika antaa myös Sonylle mahdollisuus action camien puolella. Goprota on ollut todella helppo käyttää ja se on todellakin kestänyt menoa ja meininkiä, voisin tehdä reissun jälkeen jonkinlaisen vertailun näistä. Tällä reissulla ei ole tiedossa laitesukellusta, joten en sinänsä koe jääväni kaipaamaan jotain GoProsta, but we will see!

Blackrapid-hihna
Tämä ei kaipaa selittelyitä, paras perushihnan korvike mitä voi olla. Tulee pohjakierteeseen kiinni, ei kameran reunoihin ja tämän voi heittää olan yli roikkumaan ilman riskiä tippumiessta :)


Viimeksi Thaimaa & Kambodza reissulla oli tarkoitus kuvata tähtiä ja maisemakuvaa. Maisemakuvia varten virittämäni filtteriadapterilaajishirvitys toimi kind of ja sain silloin muutaman ihan kivan ruudun. Tähtikuvauksen kanssa oli parempi tuuri, sillä ensimmäisenä iltana sattui tosiaan olemaan kuuton kuu, eli tähdet kirkkaana ilman kuun tuomaa kajaistusta. En silti saanut milkywayta näkymään ja ajattelinkin asettaa siitä itselleni jonkinsortin haasteen tulevalle reissulle.

Kiitos internetin ja digiajan, hyviä kuvauspotteja on todella helppo kartoittaa etukäteen mannertenkin välillä, Pinterest yms. palvelut on pulloillaan hyviä lokaatioita ja kuvajaat vaihtavat mielellään tietoa miten, missä, milloin ja mitä. Puhelimiin saa huikeat apit jotka kertoo tähtien fyysisen sijainnin, laskuveden ajankohtan ja kameratkin on sen verran fiksuja, ettei tarvi olla mikään guru saadakseen hyviä kuvia. Vielä parempia toki saa, jos oikeasti jaksaa panostaa ja opetella muutamat perusteet, etenkin jos on vaikkapa tähtikuvauksesta kyse.

Koska omia reissukuvia ei vielä jenkeistä ole, keräsin jälleen 500px, Flickristä yms. suunnitelmia kuvauspaikoiksi matkan varrelle, pykäsin myös graafisia taitojani ylistävän, hieman tärisevin käsin piirretyn ja Google Mapsista kopioidun alustavan reittikartan töissä hirveellä selainpohjaisella kuvankäsittelyohjelmalla :')


San Franciscoon ei jää aikaa, vaan lennetään suoraan sieltä Mammoth Lakesiin, jossa on paljon luontoa, vuoristoa, metsää ja toivottavasti siedettävä ilmasto.

The Westin Monache Resort, Mammoth—The Minarets from Minaret Vista
Mammoth Lakes

Mammothista otetaan pikaspurtti Losiin, vaan ei jäädä sinne kuppaamaan kuin yhdeksi yöksi joten seuraavaa potentiaalisia kuvauspaikkoja San Diegossa;

a winter moment (hospitals reef, la jolla) by Max Vuong on 500px.com

san diego : ocean beach / sunset cliffs park

San diegosta otetaan noin päivän pysäkki Laguna Beachille, mistä löytyy mm. älyttömän upea Victoria Beach hylätyn torninsa kera;

Victoria Beach

Sieltä hilppastaan ihmisten ja sivistyksen pariin eli megacity Los Angelesiin, jossa pääsee varmasti tekemään astetta siistimpää street photographyä ja mikäli kelit suosii niin ei olis paha ottaa talteen yks ruutu kaupungista tähtien alla vähän samaan tyyliin;

Milky Way vs. City Lights – My first attempt at computational astrophotographyLos Angeles

 Losissa on niin paljon kaikkea, etten ole kerennyt oikein vielä edes pohtimaan mitä kaikkea keretään, joten jätetään se myssyyn hautumaan ja siitä hurautetaan sitten reissun kuvasaldollisesti kauniimmalle osuudelle, eli itse Pacific Coast Highwaylle, tutummin route 1;Tree Tunnel by Harpreet Grewal on 500px.com
Big Sur California McWay Falls-Big Sur Coastline We Don't Wanna Wake Up The Pacific Coast Highway at Little Sur River

Ja sitten jää vielä Frisco, tuo merellinen raitiovaunujen ja kerrostalojen keskittymä;

The San Francisco Treat 07 San Francisco - Lombard Street Untitled

RELATED POSTS

0 comments