Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

TRAVEL PLANS: INDONESIA

12/23/2016 Maria Maunula 44 Comments Category : , , , , , , , , , , , , , , ,

Odotin joitakin kuukausia erästä uutista, joka tulisi vaikuttamaan omiin reissusuunnitelmiini ja kun se uutinen vihdoin tuli, se ei ollut sitä mitä toivoin. Sen myötä reissuun pääsisi vasta tammikuun jälkeen aikaisintaan, harmillista. Sattumalla oli kuitenkin sormensa pelissä ja juuri samana päivänä kun sain tietää ettei suunnitelmistani tulisi mitään, kaverini Anne nakkaa naamakirjassa viestiä "Ei sul sattuis oleen helmikuussa mittää lomaa, tekis mieli lähtee johki reppureissulle".  DING DING DING ja taas mennään!

Kuva: Jin Neoh / Freeimages.com

Olisin alunperin halunnut lähteä jo tänävuonna talvea pakoon johonkin lämpimään ja keväästä Kiinaan, mutta nyt tuli pieni change of plans ja lentokone päräyttää siispä helmikuussa kohti Indonesiaa. Sattumat eivät suinkaan jääneet siihen meinaan sopiessamme Annen kanssa suunnittelupalaveria eräälle keskiviikolle, sain samaanaikaan viestin Thaimaan matkaltakin tutulta Tomilta "reissuja tiedossa? Alkaa ahistaa tää keli". Miten mukavasti voikaan palaset loksahdella paikalleen. Ja miten huikeaa onkaan kun kavereista löytyy yhtä extempore ja hulluja tapauksia, sillä meikähän piti tulevasta reissusta myyntipuheen Indonesiasta tasoa " Olis pari aktiivista tulivuorta joihin uhrataan kanoja edelleen niin ja maakin taisi järistä sielä juuri ". 
Jos kolme niin miksei neljä, houkutellaan kovasti myös tuota parempaa puoliskoani Iiroa mukaan mikäli saa töistä vapaita. Neljän porukalla on helppo kulkea ja saada huikeitakin majoituksia ihan pilkkahintaan ja tarvittaessa voi jakautua pareiksi ja kukin suunnata omien intressien perässä välillä.

Pompoteltiin ideoita Laosin, Vietnamin, Thaimaan ja Cambodian välillä ja pohdittiin mitä halutaan reissulta. Vuoria, viidakkoa, rantaa ja seikkailuja. Kaikissa näissä maissa olisi varmasti jotakin jokaiselle jotakin, mutta Indonesiassa ainakin paperilla tuntui yhdistyvän kaikki. Koitankin tälläkertaa avata jonkinlaista suunnittelua myös blogin puolelle kun sitä kyseltiin thaireissuilta, en tosin lupaa että yksikään suunnitelma oikeasti pitäisi loppujenlopuksi paikkaansa :D

Alustavasti tarkoitus on lähteä Suomesta helmikuun 15-20 päivä ja itse pyrin olemaan reissussa noin 4 viikkoa. Matkaseurani ilmeisesti vähintään 3 viikkoa. Vertailin ihan hirmusesti lentoja ja lentoyhtiöitä vain todetakseni että pitkät lennot on tiedossa vaikka mitenpäin pyörittelin karttaa käsissä. Haluttiin ottaa joku välistoppi lentojen vuoksi ja päädyttiinkin alustavasti koukkaamaan Singaporen kautta. Helppo paikka missä pärjää englannilla, pääsee ilman viisumia ja parille päivälle riittää varmasti tekemistä. Singaporesta sitten AirAsian siivin kohti Balia.

Helmi- ja maaliskuu on sadekautta, eli offseasonia Indonesiassa. Osaltaan se vaikeuttaa niin lentojen, laivojen kuin retkienkin suunnittelua, mutta toisaalta hinnat ja turistilaumat on minimissä. Indonesiassa mitä ilmeisemmin pitänee huomioida myös juhlapyhät hyvin tarkkaan sillä majoitukset saattavat niiden aikaan olla totaalisesti loppuunmyyty, laivareitit lopettanut liikennöinnin tai esim. kaupat baarit jne. ei ole lainkaan auki. Viisumiasiat on helppoja sillä 2016 toukokuusta eteenpäin saa Suomalaiset oleskella maassa alle 30 päivää ilman viisumia (ymmärtääkseni lentoteitse tullessa) eikä maastapoistumismaksuakaan enää peritä.

Matkoja on helppo suunnitella porukalla kiitos sosiaalisen median, itsehän spämmään reppulikekkulit- naamakirjachattiimme taukoamatta kiinnostavia kohteita ja valokuvia Indonesiasta.  Unohtamatta jatkuvaa virtaa linkkejä muiden blogeihin, matkaforumeille ja hotelleihin. Saan jonkinlaista sisäistä mielihyvää hotellien selaamisesta ja vertailusta, haha. Reissuhype ja suunnittelu auttaa jaksamaan arjessa :)
Tämän rankan googlettamisen ja lukemisen lopputulemana tälläinen hyvin sekava matkasuunnitelma on saatu raavittua kasaan lentojen, must see-kohteiden ja niiden oletettujen hintojen osalta:

INDONESIA

HELSINKI  SINGAPORE 2-3 yötä
Lennot todennäköisesti finskiltä ilman pysähdyksiä noin 599-699e edestakaisin ja suuntaansa matka kestää noin 12h. Tässä voisi tinkiä hintaa noin 100-200e edullisemmaksi, mutta lentoaika muuttuisi helposti yli 20 tunnin. Yhteistuumin totesimme, että maksetaan mieluummin vähän enemmän ja ollaan aikaisemmin perillä nauttimassa.

Gardens by the bay, "scifi"puutarha (20 euroa)
→ Zoo night safari, yövisiitti eläintarhaan (30 euroa)
→ Marina Bay Sands Skypark, se järjettömän kokoinen hotelli jonka infinity poolista kaikki on varmasti joskus nähnyt kuvan! (~ 20e käynti juoman kanssa tai ~350e/yö)

SINGAPORE  BALI 2-6 yötä
Lennot Balille kestää vain kolmisen tuntia ja AirAsialta saa yhdensuuntaisen lennon noin 40 euroon. Pahimmillaan, esim. juhalpyhien aikaan hinta voi nousta jopa 120 euroon. Vaihtoehtoinen reitti olisi lentää Singaporesta suoraan Lombokille ja kulkea reitti ns. toisinpäin mikäli tuntuu että lentojen hinnat elää liikaa.

Monkeyforest, todennäköisesti jäätävä turisirysä mutta kuvat näyttivät upealta ja apinat on söpöjä.(3 euroa)
Ubud, ituhippitaitelijamekka kuulemma täynnä hyvää ruokaa ja käsintehtyjä koruja, vaatteita yms. Riisipellot ovat ubudin tärkein kohde mutta itse bongasin sieltä ravintolan jossa on pupuja! Vähänkuin Tamperelainen pupukahvila 3d-crush, mutta... ravintola!
Mount Batur, 1 717m korkea vuoritrekkaus, 1 päivä (~ 35-60 euroa)
→ Tanah lot, tai joku vastaava temppeli kuten; Unuwatu, Goa Gajah, Ulun Danu Beratan tai Besakih
Sekumpul, vesiputous (tai useampi; Balibloggerin lista putouksista)
BALI  LOMBOK 7-14 yötä
Balilta Lombokin saarelle pääsee useammallakin vaihtoehdolla, esimerkiksi lentämällä mutta vaikka ajatus 30 min lennosta onkin ihana, todellisuudessa kuitenkin turvatarkastuksiin yms. menee aikaa ja kentälle tarvii kuitenkin taksikyydin, hinta on suhteessa kallis and so on, joten suosisin itse venematkaa vaikka sadekaudella mennäänkin ja merenkäynti voi olla veikeää. Venematkoja onkin sitten tarjolla kolmea sorttia; 
paikallinen kuumotuspaatti joka seilaa ilmeisesti lähemmäs 5 tuntia ja maksaa vain muutaman killingin eli 3 euroa TAI turreille suunnattu ylikuormitettu ja liian täyteen myyty fastboat joka veisi joitakin tunteja ja kustantaisi 20 euroa TAI noin 100e maksava privaattikyyti, hmm!

Mount Rinjani 3 726 m korkea vuoritrekkaus 2 päivää 1 yö (~ 100-300 euroa)
→ Tiu Kelep vesiputous
→ Kuta, tämä ei nyt siis ole se aussien valloittama dokausmesta Kuta, vaan Lombokin Kuta. Se toinen sijaitsee Balilla ja taidamme skipata sen kokonaan.
→ Gili Trawangan, Isoin kolmen saaren rykelmästä - biletystä, ruokaa, ratsastusta, seikkailuja
→ Gili Meno, keskikokoinen saari - snorklailuparatiisi, surffausta ja kilpikonna sanctuary
→ Gili Air, pienin saarista - puhdasta rippuumattolöysäilyä ja soutamista läpinäkyvässä "lasi"kajakissa!

Kaikki vinkit ja kikkakolmoset otetaan vastaan. Kuultaisiin myös mielellään kommentteja missä ei kannata käydä!
Koska itselläni ei vielä kuvia tietenkään reissusta niin silmäkarkkia löytyy Pinterestistä, Around the world- boardillani on paljon muutakin mutta se elää kokoajan ja nyt tietenkin viimeisimpänä lisään sinne lähinnä Indonesian kohteita :)RELATED POSTS

44 comments

 1. Ihan mahtavan kuuloinen reissu! Mun setä asui taannoin pitkään Indonesiassa, ja vieläkin harmittaa, etten koskaan siellä käynyt. Indonesia on jäänyt käymättä Aasian maista, kuten toki muutama muukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näimpä, veri vetää Aasiaan mutten tiedä miksei sitä aiemmin jotenkin osannut suunnata Indonesiaan :)

   Poista
 2. On kyllä ihanaa, kun kavereista löytyy yhtä reissuhulluja ihmisiä :) Syksyllä oli yhden päivän ajan SASin lentoja tarjouksessa, alle 300e pääsi mm. moneen kohteeseen Jenkeissä. Siinä muutama tunti ennen tarjouksen päättymistä sain houkuteltua yhden kaverin mun mukaan New Yorkiin, saatiin ajankohta päätettyä ja lennotkin ostettua. Indonesiaan en osaa vinkkejä antaa, niillä kulmilla en ole vielä käynyt. Singaporen Gardens by the Bayta sen sijaan myös suosittelen! Super Treet oli mahtavia, samoin Cloud Forest. Lisäksi tykkäsin myös Singapore Flyer -maailmanpyörästä. Menin sen kyytiin juuri kun aurinko alkoi laskea ja ajoitus oli täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah nohin jenkkilentoihin tartuttiin itekkin keväällä kun työkaveri kysyi facebookissa lähtiskö joku jenkkeihin, mietin noin nanosekunin ja huikkasin että joo, sitten vasta selvittelin onnistuuko lomat töistä :D

   ja oi gardensia odotan paljon ja ihana kuulla siitä hyvää!

   Poista
 3. Moikka. Meikä on ainakin täysin rakastunut indoihin joten menitpä minne vaan niin et voi pahasti pettyä. Mount rinjani helmikuussa on hasardi sillä lombok nimenomaan kuuluu siihen sadekausi areaan silloin ja jos oikein oon ymmärtänyt niin se on suljettu silloin :D varmista :D meijän trekkaus ( http://starbox.fi/terveisetpaivantasaajalta ) :) blogista myt löytyy muutenkin aikalailla vinkkejä indoihin :) mut tosta marina bay sandsista sen verran että sinne observation deckile pääsee parilla kympillä ja altaalle vaan yöpyjät.. Me otettiin yö ja sit ne meni ja upgreidas meijät orchid suiteen!! Joten sitä suosittelen :D ( http://starbox.fi/terveisetpaivantasaajalta/marinabaysands ) mihon tahabsa päädytkään niin varmasti nautit :) mulla blogissa esittelyssä tälläkin viikolla pulau seh sumatralta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, pitääkin tässä aamukahvin lomassa käydä lukemassa! :) Luin sama Rinjanista ja etenkin helmikuusta mutta jotkut sivut antoi varovaisen toivon että maaliskuun alusta JOS sadekeliantaa periksi niin sinne pääsee trekkaamaan joskin se on sillon vaikeempaa, hmm hmm!

   Poista
 4. Oi että! :D Nää kaverit on pahimpia jotka osaa kysyä just oikeaan aikaan että onko lomaa... :D Reissusuunnitelma kuulostaa erittäinkin hyvältä! Ai että, tämä Aasia-kuume ei ota loppuakseen. Olipa muuten halvalla nuo AirAsian lennot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja vaikka nautinkin yksin reissaamisesta niin jokainen kaveri tuo aina oman twistinsä matkaan ^^

   Poista
 5. Mahtavia suunnitelmia! Aloin juuri seurata Instaasi tulevaisuuden Indonesia-kuvien toivossa! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkotus olis kuvata videota ja valokuvia rutkasti! :)

   Poista
 6. Mun kokemukset Balilta on kuuden vuoden takaa, mutta näistä tykkäsin silloin:
  - Mt Baturille kiipeäminen pilkkopimeässä, taskulampun valossa. Huipulla katsottiin, kun aurinko nousi. Mahtava kokemus!
  - Monkey Forest Sanctuary oli kyllä hauska paikka, apinat oli ihania (ja kovia varastelemaan) Ubud ylipäänsä vei mun sydämen. Sadekausi oli silloin alkamaisillaan ja ötököitä oli aivan jumalattoman paljon - kaikkialla!
  - Tanah Lot ja Uluwatu kannattaa käydä molemmat. Vaikuttavia paikkoja.
  - Gileillä on jo meno muuttunut niin paljon, etten enää voi sanoa niistä mitään. Sinne on kuulemma tullut jo raha-automaatti ja suihkusta tulee makeaa vettä! Mun käynnistä ei nyt niiiiin montaa vuotta ole, ja silloin jouduttiin peseytymään suolavedellä. Silloin toki oli jo Trawanganilla magic mushroom -jamaicabaareja ja alkavaa biletyskulttuuria. Air ja Meno olivat ihan hiljaisia molemmat.

  Ihanaa lomaa Indonesiaan, mä seurailen teidän reissua sitten kateellisena täältä kotisohvalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että oli se vuori mikä tahansa näistä Indonesian aarteista niin jollekkin niistä on pakko päästä kokemaan juuri tuo auringonnousu! Kiitoksia vinkeistä ja toivotaan ettei ihan liikaa muutoksia ole kerennyt tapahtumaan 6 vuoden aikana vaikka vähän pahaa pelkään :P

   Poista
 7. Vaikkakin tämä on vasta suunnitelma, niin tämä on hyvä! Siis sellaiselle, jolta Bali on vielä näkemättä ja joka välillä yrittäessään hahmottaa missä siellä "pitäisi" käydä, hukkuu niihin juttuihin, jossa kuvataan jotain tiettyä lahden poukamaa, josta ei hetimmiten saa selville edes sijaintia :-)
  Varmaan nekin jutut ovat ihan hyviä ja tarpeellisia sopivalle kohdeyleisölle, mutta välillä on kiva lukea tällaisia ylemmän tason yhteenvetoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken tuntui itsekkin toivottamalta kun koitin saada selkoa oikeasti käymisen arvoisista temppeleistä ja vesiputouksista, niitä on niin käsittämättömän paljon ja ympäriinsä ripoteltu että huh! Väkisinkin jotain hienoa upeaa karsiutuu pois mutta eiköhän tällä saada joku perus paketti kasaan reissusta :)

   Poista
 8. Oih, Indonesia on ihana! Ja Singapore myös! Reissusuunnitelma vaikuttaa hyvältä. En osaa sanoa miten sadekausi vaikuttaa mm. noihin trekkeihin, eli niitä kannattaa varmaan vähän selvitellä. Tai laatia ainakin plan B. Me reissattiin maailmanympärimatkalla Indonesiassa yhteensä 3 kk ja ihastuttiin kyllä kovasti! Gileistä Meno oli meidän lemppari (ei olla mitään bilettäjiä lainkaan...) ja Balilta voisi ehkä vielä suositella tsekkaamaan Munduk-nimisen vuoristokylän. Meillä on blogissa aika reilusti Indonesia-aiheisia juttuja, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa.

  Loistavaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahalta vaikuttaa ainakin trekkaamisen osalta, mutta jos sen sais jätettyä maaliskuun puolelle niin pieni toivonkipinä on! Munduk laitettu check this out listille kiitos siitä! :)

   Poista
 9. Aivan mahtavasuunnitelma!Tuostapa voisi ottaa ideoita omaankin reissuun... Mukavaa matkailuvuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
 10. Tässähän on jo tosi hyvä reissuplääni koossa. Kuta kannattaa skipata. Omasta Indojen reissusta on jo kohta kahdeksan vuotta. Matkavinkit alkaa olla siis jo aika vanhentuneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8 vuotta taitaa olla kerennyt tekemään tehtävänsä etenkin noilla pienemmillä saarilla, saas nähdä! :)

   Poista
 11. Suunnitelma kuulostaa hyvältä. Itsekin piipahdin Balilla Ausseista, ja todellakin Kutan voi jättää ihan suosiolla välistä. Toki surffausmahdollisuuksia on siellä (on muuallakin) ja auringonlasku oli tosi kaunis, mutta muuten oma sydän lämpeni enemmän rauhallisimmille mestoille.

  Ihanaa, kun on tuollaisia spontaaneja reissuhulluja kavereita. Itsellä ei oikein koskaan ole ollut, niin on tullut varattua reissut aina joko yksin tai aikoinaan paremman puoliskon kanssa, kun sellainen oli.

  Joka tapauksessa, hyvää reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida Kuta väräyttää meikän viisaria suuntaan tai toiseen siispä myöskään! Ausseille mitä ilmeisimmin mahtava paikka juhlia :P Vielä kerkeää löytämään yhtä rämäpäistä matkaseuraa! Toki yksin reissatessa on omat etunsa ja sitä sitten väkisinkin sosialisoi muidenkin kanssa..

   Poista
 12. Hei voitko lainata niitä sun kavereita muutaman mullekin, just tollasia reissuhulluja olisin vailla? :D Mä kiersin lokakuussa kolme viikkoa Indonesiaa, josta ekat kaksi Balilla+Gileillä+Balin saarilla. Viimeinen viikko sitten Yogyakartassa temppeleillä ja tulivuorella sekä ystävän häissä Jakartassa. Kaikki mun jutut (tai no itse asiassa loppureissusta on näköjään edelleen kirjoittamatta) löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/category/indonesia/.

  Kaikki Gilit on tosi pieniä ja itse en niillä viettäisi ainakaan viikkoa enempää. Tsekkaa vaihtoehtoina myös noi Balin saaret (Nusa Lembongan oli mun lemppari) ja tehän voisitte mennä veneellä myös niiden kautta eli Bali - Lembongan - Lombok/Gilit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lainkaan hullumpi idea! Olisi matkalla ja helppo koukata siitä hmm hmm! Pitää käydä lukasemassa ja tutkailla lisää ^^ Googlettelin aikaisemmin mutta ei jotenkin jäänyt käteen sen kummempia tuosta Nusa Lembonganista mutta et ole ainoa joka sitä on kehunut niin pakkohan sielä on olla jotain mitä ei vain näin internetin välityksellä tule huomanneeksi!

   Poista
 13. Indot vei munkin sydämen kuten Aasia kokonaisuudessaan. Meillä jäi kuukauden matkalla Balin seutu kokonaan käymättä ja reissattikn Sulawesillä ja Sumatralla. Suositus molempiin, mutta uskon että jos haluaa päästä helpommalla, on tuo teidän suunnittelema alue varmasti parempi vaihtoehto. Varsinkin Sulawesi oli itse reissaamisen suhteen varsinainen pain in the ass.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi enemmän aikaa ja rahaa niin ehdottomasti olisi upeaa kierrellä Sumatraa mutta juurikin mm. matkustamisen vaikeuden ja ajan takia piti tiivistää vähän :/ Tosin ei nuo kovin hyvää luvanneet sadekaudella saarihyppelyistä gileilläkään haha!

   Poista
 14. Oltiin just syksyllä kuukausi Indonesiassa. Aloitettiin Jakartasta, sit käytiin Balilla, Komodo-kansallispuistossa, Lombokilla ja Gileillä. Kirjoittelin blogia ja tehtiin videoita reissusta, jos niistä jotain vinkkiä tai inspiraatioita löytyisi teidänkin reissuun. Ihanaa matkaa! Tässä mun Indonesia-jutut: http://www.watia.fi/tag/indonesia/
  YouTuben puolella täällä: http://www.youtube.com/lanttimatkat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jes tässähän tullaan melkeen samoja jalanläkiä! Alunperin katottiin lentojakin Jakartaan mutta ilmeni että Denpasariin löytyy helpommin jos haluaa itäänpäin kuitenkin suunnata :) Käyn kurkkaamassa teikän reissun asap!

   Poista
 15. Määä voisin tästä vaikka ottaa tän saman matkasuunnitelman <3 Kuulostaa täydellisen hyvältä! Itsekin haluan tuonne suunnata ensi vuoden lopulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan sitten todeta että miten meni vai menikö pläänien mukaan ja was it worth it ennenkun lähdet kans toteuttaan! :D

   Poista
 16. Indonesia on vielä näkemättä, joten vinkkejä ei ole nyt antaa. Suunnitelma kuulostaa hyvältä ja erittäin toteuttamiskelpoiselta. Ihania ystäviä sulla, kun ovat noin spontaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka sooloreissuista yleensä tykkäänkin niin on kyllä kultaakin arvokkaampaa nuo kaverit jotka lähtee ihan extempore <3

   Poista
 17. Mä ihailen sun paneutumista matkasuunnitteluun. Minä olen meidän retkikunnan matkanjohtaja ja aina lupaan, että tällä kertaa teen hyviä suunnitelmia, mutta aina me lähdetään reissuun ihan ilman suunnitelmaa. Jotenkin aika kuluu niin nopeasti, etten ehdi istumaan tarpeeksi netissä, vaikka pitäisi ja haluaisinkin. Toisaalta olen aika tottunut tähän meidän improvisoituun tapaan, ja tavallaan tykkäänkin siitä. Ehkä joskus sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin toisinaan tuon improvisoinnin takia liikasuunnittelu on vain liikaa :D Esim. nyt on ihan hirveän paljon vaihtoehtoja vesiputouksien ja temppelien suhteen, toisaalta olisi hauska antaa tuurin ja sattuman kuljettaa minne tie vie mutta samaan aikaan toisaalta - jotkut vesiputouksista on eeppisempiä kuin toiset ja vaatii hieman ennakkovalmistelua jos niille meinaa päästä :P Koitetaan kuitenkin jättää vähän väljää jotta sattumillekkin olisi tilaa :)

   Poista
 18. Hauskasti sanottu, "veikeä merenkäynti". Minä ottaisin paikallisten suosiman paatin, mutta se on minä. Itse kukin varmaan löytää itselleen sopivan ilmaston, mutta olen pitänyt ilmanalasta, joka on sekä lämmin että kuiva. Sellainen löytyy Etelä-Amerikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen henkisesti ihan valmis kokemaan tuon paikallisten viidentunnin venelimbon haha, mutta matkaseurasta osa potee meripahoinvointia ja tuo sadekausi siihen combona päälle on aika riskaabeli yhdistelmä 8)

   Poista
 19. Todella kivan kuuloinen reissusuunnitelma, tykkäisin itsekin! En oikein vinkkejä pysty antamaan, kun Indonesiassa en ole käynyt ja Singaporessa viimeksi 1998. Night safari oli silloin ok, mutta Sentosan saari vei kyllä kaikessa mielenkiintoisuudessaan voiton. Olisi kiva käydä Singaporessa uudestaan katsomassa näitä uusia maailmankuuluja nähtävyyksiäkin. Mutta Sentosan saarelle menisin varmasti uudestaan viettämään viihteellisen päivän :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah siellä siis on jotain muutakin kun Universal Studios? Jotenkin jäi sellainen olo kun koitti lukea Singaporesta jotain ja ainakun tuo saari mainittiin niin se oli universalin yhteydessä :O Laitetaampa tarkempaan tutkintaan!

   Poista
 20. On tullut Kaakkois-Aasiassa tallattua jonkin verran, mutta Indoihin asti ei olla päästy :) Singaporessa sen sijaan on tullut käytyä monestikin ja mun suositus sinne on 1Altitude-kattobaari, josta on upeat näkymät mm. Marina Bay Sandsille. Nostan kyllä hattua tuolle suunnitelmalle, meillä ei ollut tälle alkaneelle roadtripille läheskään noin hyvää suunnitelmaa. Ei kyllä tiedetäkään mitä haluttais nähdä ja kokea, pääasia että päästään perille Espanjaan :) Ihanaa Indonesian matkaa, toivottavasti sadekausi on lempeä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kattobaarit toimii ainakin meikälle aina! Ja sadekausi tässä eniten pelottaakin kun ei ole kokemuksia siitä kuin Thaimaanpuolella ja silloin se oli piece of cake :D

   Poista
 21. Valitettavasti ei ole vinkkejä antaa, sillä en ole itse käynyt Indonesiassa, mutta matkasuunnitelma näyttää kyllä kattavalta ja mielenkiintoiselta. Joskus hommat vaan tuntuu menevän niin kuin sanoit, palapeli, kun vaan saa sen ensimmäisen palasen paikalleen. Tsemppiä reissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin! Sitä pitää vaan päättää tehdä ja mennä niin loput lutviutuu perässä :P

   Poista
 22. Minä ja avopuoliso ollaan menossa Balille (Ubud-Padangbai-Gili Air-Uluwatu) 25.2.-11.3, juuri viime viikolla varattiin matka. Ensimmäinen laatuaan mulle tämä tällainen kohde, aikaisemmin oon poistunut Euroopasta vain kahdesti (Yhdysvallat, Egypti). Oon raivokkaasti googletellut mitä tahansa aiheeseen liittyvää (siten löytyi tämäkin blogi), mutta toi pupuravintola oli ihan uus juttu, kiitos! :D

  http://marjutin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha! Ehkäpä törmäämme reissussa :) Itsellä kanssa pikainen kielikylpy menossa ja tapojen yms. kulttuurierojen googlettelu!

   Poista