Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

AUTUMN AT AMSTERDAM PT3

11/01/2016 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , , , , , , , , , ,

Amsterdamissa olisi ollut museoita, taidenäyttelyitä ja kulttuuria vaikka jokaiselle päivälle lukemattomat määrät, mutta me pyhitettiin loput päivät oleskelulle ja shoppailulle. Shoppailulla en nyt tarkoita tulppaaneja ja muotirytkyjä, vaan nörtteilyä ja rehtiä torimeininkiä!


Jäätävien ostoskeskuksien sijaan paikalliset tykkäävät shoppailla toreilla. Toreja löytyykin vähän joka nurkalta ja ne on usein todella isoja. Suuntasimme niistä isoimmalle ja parhaiten tunnetulle Albert Cuypmarkt- nimiselle torille kaupunginosaan, jota en osaa lausua vieläkään, De Pijp.
Kuten oikeastaan kaikki, tämäkin on kävelymatkan päässä keskustasta ja olikin ihan mukavaa vaihtelua nähdä hieman erilaista kapunkia. De Pijp on selvästi modernimpaa aluetta, talot ovat jotakuinkin suorassa, eikä kauppojen tarjonta ole vain turisteille suunnattua puukenkää ja kannabiskrääsää.

Itse Albert Market kulkee, yllätys yllätys, Albert-nimistä katua pitkin ja sitä ympäröi noin 300 erilaista kojua. Ollaan me Suomalaisetkin aika torikansaa, mutta meillä myydään lähinnä vihanneksia, kalaa ja pullaa kun taas Albertilla voit löytää oikeastaan ihan mitä vain. Kojut ovat pystyssä mielivaltaisesti miten haluavat, mutta itse tori on pääsääntöisesti auki maantaista lauantaihin kello 09:00 - 17:00. Mikäli sää on todella huono, useat kojut sulkevat jo aikaisemmin.

Katujen molemmin puolin oli putiikkeja laidasta laitaan

Hostellilla olisi ollut myös keittiö käytössä, budjettipihistelijä olisi säästänyt pitkän pennin kokatessaan itse tuoreista torikamppeista :) 

Albertilla yhdistyi sellainen pieni ripaus Suomalaista toria, hyppysellinen Thaimaan Khao San Roadia ja himppunen Virolaisia satamakojuja. Ja vaikka paikkaa näin kuvaillessa saattaa jäädä hitusen negatiivinen mielikuva, niin tori oli ehdottomasti silti käymisen arvoinen! Ei vain tullut itse osteltua ihan hirveästi mitään. Jos olisin juuston ystävä, olisin saattanut seota onnesta tällä torilla, mutta koska erikoiset haisevat juustot lähinnä karkoittaa meikän, keskityttiin tutkailemaan enemmänkin krääsäpuolta. Hauska bonus damin toreilla on kirpputorit, jotka tietysti on nimetty vintageksi mutta suuri osa näistä kojuista oli ihan rehtiä kirppiskamaa. Mekkoja, kirjoja, levyjä, kenkiä, kaikkea! Tapoihin ei varsinaisesti kuulu tinkiminen, mutta kurkkasin nopeasti jonkun kojun peltipurkkeja ja uskon että hinnoista olisi voinut neuvotella.

Pidätän hengitystä aina kun kuljen tälläisien ohi :D 
Kyllä, jopa kissan raapimapuita torilta! :D 

Mmm rasvaa!

Kaikenkaikkiaan kiva tori, mutta ehkä se toistuva halppiskrääsän määrä alkaa olemaan jo puuduttavaa kun sen on nähnyt niin monesti ja samoja tavaroita saa ebaysta murto-osalla hinnasta. Ihmisiä oli suhteellisen paljon vaikka säät ei meitä suosineet, tiedä sitten olisiko tori parempi vai pahempi kokemus kesän hellekeleillä.

Torishoppailu oli sellainen pakollinen turistikokemus, mutta muutamaa kauppaa oltiin tutkailtu jo etukäteen netistä ja osa hyvistä löydöistä tulikin sattumalta vastaan! Pupcult. Henk ja The Gamekeeper ansaitsee omat esittelynsä;

POPCULT 
On nimensämukaisesti populaarikulttuuria suosiva kauppaketju, eli leffa, peli-ja nörtteilyfanin taivas! On Star Warsia, Pokemonia, Turtlesia, Zeldaa ja vaikka mitä jännää teemaa tarjolla. Bikineistä lompakkoihin, lippiksiin ja huppareihin! Hinnat on aika perus, t-paidat 20e, korut ja muut pienet killuttimet 5-15e. Tälläerää onnistuin hillitsemään itseni, enkä ostanut mitään Starwars rompetta, uskokaa tai älkää! Tuliaisiksi nappasin kuitenkin yhden Nintendo paidan <3
Vaikka firman sivut väittävät liikkeitä olevan vain yksi, niitä löytyy oikeasti useampi ympäri keskustaa ja niiden logo on joka kaupassa eri näköinen!
http://www.popcultamsterdam.com/My  spirit animal!

HENK COMICS & MANGA
Törmättiin tähän täysin sattumalta ja onneksi törmättiinkin! Fanikrääsäsekatavarakauppa from the heavens. Jouduin myös ultimate parisuhdetestiin sillä putiikissa myytiin sarjakuvia. Olin saanut kotoa noottia aikaisemmin kun en ollut Jenkeistä tuonut sarjiksia ja nyt pääsisin korjaamaan tilanteen - vaan mitä niistä pitäisi tuoda!? Sarjiksia ei ollut ihan yksi tai kaksi mistä valita vaan kokonainen kellari täynnä. Päädyin sitten Deadpooliin ja Darth Vaderille omistettuun sarjikseen, ilmeisesti lahja oli mieluisa :D
http://www.comics.nl/

THE GAMEKEEPER
Googlettelin etukäteen kauppaa jostai sais MTG, eli Magic the Gathering krääsää ja siihen sopivia lisävarusteita. Naurahdin ääneen kun törmäsin eräällä forumilla tähän "So, you're going to the sex/drug capital of the world... hedonism ground zero, and you're looking for M:TG. "
Kyllä, nyt etsittiin taikakortteja ja niitä löytyikin. Gamekeeper on aika lähellä sitä mitä suomessa lautapelit.fi ja poromagian liikkeet ovat, eli runsaasti lautapelejä, keräilykortteja ja ripaus muuta sälää siihen päälle. Pädyin ostamaan kuitenkin vain muutaman neonpinkin d20, d10 ja d4  nopan itselleni. Suosittelen kauppaa lämpimästi, myyjät olivat mukavia ja varmasti kiva tuliaiskauppa :)
http://www.gamekeeper.nl/

Ostoskeskuksia ei tullut tälläerää itse kierreltyä pahemmin, sillä hintaero ei ole päätähuimaava. Muutama Suomesta puuttuva liike saattaisi kiinnostaa joitakin, kuten Sephora tai Bershka, molemmat löytyvät aivan ydinkeskustasta ns. pääkadulta missä muutkin suositut putiikit seisoivat. Me lähinnä ikkunashoppailtiin ja piipahdettiin muutamaan hassuun tönöön toisinaan. Tarkempaa muistikuvaa tai tietoa näistä ei ole mutta parit kuvat tietysti räppäsin matkalla.


Psykedeliaa!

Erikoisia sisustuskauppoja oli rutkasti :3

En itse juo alkoholia, mutta tuon Vodkapullon voisin ottaa kotiin koristeeksi!

Jokaisen talon katossa on tuollainen pieni koukku, asia jota en ollut huomannut ikinä aikaisemmin, kunnes yhtäkkiä kanaalin toisellapuolen hulahti lankkupino alas. Seurattiin remppapoikien puuhia ja toden otta, nerokas vinssi kantaa tavaraa sisään tai ulos niiden uskomattomien porrassokeloiden sijaan!

Tähän tunnelmaan onkin hyvä päättää Damin reissun tarinat, till next time! 

P.S. Norwegian aloittaa lennot Amsterdamiin! "Lennot Helsingistä Amsterdamiin alkavat 20. huhtikuuta, ja reittiä liikennöidään kaksi kertaa viikossa torstaisin ja sunnuntaisin."
http://www.hs.fi/talous/a1477451196098

RELATED POSTS

0 comments