Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

PAINAJAINEN NIMELTÄ BIEBER

2/22/2017 Maria Maunula 32 Comments Category : , , , ,

Kaikenkaikkiaan meitä lähti täälä erää matkaan minä ja ystäväni Tomi eli 2/4 alkuperäisestä suunnitelmasta. Lento oli helppo 9h rykäisy ja oli kiva nähdä finskin uusi 350 kone missä on isompi näyttö, fiksummat penkit ja jopa wifi! (5€ 1h)
Uni ei koneessa tullut mutta se oli onni onnettomuudessa, sillä satuin kurkkaamaan Intian yllä ulos ikkunasta ja näin jotain uskomattoman päräyttävän kaunista, mitä on todella vaikea sanoin kuvailla eikä siitä oikein saanut kuvaakaan; kuvittele pimeä maisema kolmena kerroksena, ylimpänä tuhansia kirkkaita tähtiä yötaivaalla, keskellä horisiontissa useita kaupunkeja kattava massiivinen ukkosmyrsky joka välkkyy strobovalon lailla milloin pilvien takana ja alla! Alimpana uskomaton maisema sähköverkkoja ja valoja jotka piirtää isoja kaupunkeja keskelle jatkuvaa pimeyttä, niin kaukana ettet hahmota kuinka isosta kaupungista on kyse, mutta niin lähellä että erotat maamerkkejä kuten stadioineita tai siltoja! Tuijotin tätä näkymää suu auki kunnes vihdoin vaivuin uneen. 

Oltiin aamusta perillä, joskaan Bangokissa ei kauaa keretty viihtyä eikä ollut tarkoituskaan sillä napattiin ensimmäinen sisäinen lento Krabille mikä saatiin. Muutama tunti kerettiin odottelemaan ja siinä oli hyvää aikaa ostaa dataprepaidit poikaansa, 2,5gb noin 20€ kuukaudeksi. Samalla sain pienen slaagin kun luulin unohtaneeni yhden tärkeän pussukan jossa oli lääkkeet, rahat ja muuta oleellista - mutta olinkin pakannut sen liian tehokkaasti vesitiiviiseen pussiin haha. 

Halvimmat lentovaihtoehdot Bangkokista pois lähtee Don Muangin kentältä, mutta koska Finski laskeutuu Suvarnabhumille ja meitä laiskotti, eikä lentojen hintaero keskellä päivää ollut kuin muutamia euroja niin napattiin Thai Smilen lennot samalta kentältä ja reilu tunnin lennon jälkeen oltiinkin jo Krabilla. Vaan ei tiedetty että sielä kohdataan painajainen nimeltä Bieber!






Kentältä pääsee helposti Krabi Towniin ja Ao Nangiin joko julkisella avobussilla kylki kyljessä ahtaasti muiden kera 60 bht eli  1,62€ tai jaetulla ilmastoidulla bussilla omalla penkillä ja kamat säilössä, ei sylissä 150bht eli 4€ ja sitten on tietysti privataksit kaikkea 600 -1000 bht väliltä eli 16,20-27€. Valittiin keskimmäinen ja kierreltiin townin kautta Ao Nangille. Oltiin varattu kentältä käsin Rooms Republic hotelli 30€/yö, uusi hotelli, hienot ja siistit tilat. Uima-allas oli enemminkin iso jacuzzi mutta se ei menoa haitannut. Check inin jälkeen käytiin nopeasti katsomassa Nopparat Thara ranta ja syötiin perinteiset pad thait auringon laskiessa. Takaisin hotellille päästyämme käytiin testaamassa allas ja siinä ohessa pohdittiin että ompa muuten pitkä tämä Justin Bieberin biisi joka soi hotellin kajareista, heitin jopa vitsillä että ehkä se soi replaylla. Ja se soi. En keksi kovin montaa syytä miksi kukaan haluaisi soittaa sitä yhtä ja samaa biisiä loputtomasti hotellin aulabaari ja allasalueella. Noh, oltiin aika kuitti melkein vuorokauden matkustamisesta ja kömmittiin sitten huoneeseen nukkumaan, paitsi että se sama renkutus kuului sinnekin! Noin puolituntia kun oltiin kuunneltu tätä upeaa jumputusta kävin kysymässä respassa voisiko he edes vaihtaa biisiä, no ei voinut. Tarjosi huoneen vaihtoa, mutta oltiin jo purettu kamat ja todella väsyneitä joten menin takaisin nukkumaan. Useita tunteja ne sitä jaksoi ilmeisesti soittaa, mutta oltiin onneksi niin  väsyneitä että jotenkin sitä vain nukahti siihen, kunnes aamulla saatiin herätä seiskan aikaan porakoneen ääneen ai että! Naapuritontilla rakennetaan uutta hotellia, tässävaiheessa meni maku lopullisesti ja lähdettiinkin suosiolla uuteen hotelliin, Sabai Mansioniin. Hinta halvempi, oikea uima-allas, parempi lokaatio ja kiva respa joskin vähän konahateet huoneet. 


Aamuapala naamariin ja päivän suunnitelma pöydälle, pohdittiin joko skootterin vuokrausta tai taksikuskin palkkaamista ja onneksi päädyttiin jälkimmäiseen sillä päivästä tuli upea mutta rankka. Oltiin saatu järjetön päähänpistos lähteä siinä sitten keskipäivän kuumuudessa Khao Ngon Nak luonnonsuojelupuistoon Dragon's crest kielekkeelle. Se tarkoitti yli kaksi tuntia suuntaansa viidakossa trekkaamista ja vieläpä ylämäkeen. Tripadvisorissa varoiteltiin sen vaativan hyvää kuntoa ja että kokeneiltakin menee siihen todellakin tuo parituntia, minähän painan tällaiset villaisella sillä ennenkin on varoiteltu ihan helpoista paikoista! Mistake... 
Ensimmäisen 20 min päästä oksensin sitten aamupalan ulos, tiedä oliko ruuan takia vai oliko tietsikkanörtin yleiskunnolle vaan niin kova urheiluisku, mutta luovuttamaan ei tultu joten jatkettiin todellakin loppuunasti. En voi painottaa tarpeeksi veden tärkeyttä tällä reissulla! Enkä ole kuulkaas ikinä eläessäni hikoillut niin paljoa haha. Kun vihdoin päästiin perille niin tällä kuuluisalla kielekkeellä odotti kyltti " closed! Dangerous! Mainantance! " käännyttiin katsomaan toisiamme samalla ilmeellä, meitä ei kyltit pidättele! Meikä meni valmiusasemiin kuvanottopaikalle ja Tomi kinkesi aidanyli vaan eipä huomattu park rangerin piiloutuneen viereiseen puskaan! Onneksi tyyppi oli armollinen ja ymmärsi meidän näkemään vaivan, saatiin molemmat sujahtaa kielekkeelle ottamaan kuva. Tomilla oli tässä myös tärkeä agenda, sillä hän kantoi mukana perinteisen Jallupullon, jotta saatiin kuva Facebookissa Jallu around the world ryhmään :D 


Takaisintulo oli huomattavasti helpompaa ja lopullinen edestakasin matkamme kesti noin 4,5h. Vastaantulevia tyyppejä koitettiin aina tsempata, kyllä te pystytte siihen!! Yksi porukka oli päättänyt lähteä sandaaleissa ja ilman vettä, heille jouduin kyllä sanomaan että ei yksinkertaisesti mitään järkeä, jatkoivat silti, toivottavasti selvisivät takaisin. Me jätettiin puisto taakse ja käytiin virkistäytymässä uimassa, se ei kyllä mennyt ihan suunnitelmien mukaan sillä aiemminkin hehkuttamani phu thara on vaihtanut omistajaa ja tilalla on pooltara-niminen öykkyhotelli, eikä sielä saa enään uida kuin asukkaat. Taksikuski pelasti päivän ja kertoi että tietää toisen paikan ihan lähellä ja se paikka oli fantastic! Sama kylmä ja makea joki kyseessä mutta phu tharasta sivummalle on rakennettu ihan uintipaikkaKlong Sa Kaew, sisäänpääsy 80bht eli 2€ mutta todellakin worth it! Jokea saa uida halutessaan 300 matkan tai lillua sitä pitkin esim traktorin sisäkumissa. Joki virtaa viidakon keskellä ja kävipä meidän kanssa uimassa myös puolimetrinen liskokin. Tultiin paikalle sulkemisaikaan viiden pintaan,  mutta kohtelias pyyntö salli meidän uida vielä ja renkaatkin antoivat ilmaiseksi. Saatiin koko paikka lähes itsellemme, ai että! 


Suhteellisen velttona päivän koettelemusten jälkeen valuttiin sitten takaisin kaupunkiin ja syötiin klassisessa boat noodlesissa Ao Nangin pääkadulla. Kahdenhengen safkat juomineen ja jälkkärihedelmineen kustansi 400 bht eli 10€. Katukoijuissa pääsisi toki aina edullisemmin, mutta tässä paikassa on meikälle nostalgiaa ja ruoka ollut aina hyvää. Oltiin ansaittu päivän rehkiminen jälkeen myös tunnin leppoisa öjyhieronta eikä siitäkään köyhtynyt kuin 300 bht eli 8€. 


 Ao nang on meille kuitenkin vain pikkustoppi eikä sen megaturismi oikein houkuttele jäämään pidempään kun on itse käynyt jo montakertaa ja nähnyt parhaat palat. Ostettiin juuri laivamatka Koh Lipelle 900bht eli 24€, tiukkaa tekee herätä aamu kuudelta sillä tätä kiejoittaessani nukkumiseen jäi aikaa 3,5h haha mutta sitten voikin ottaa rennosti paripäivää ja elellä saarielämää valkoisilla hiekkarannoilla :) Loppuun muutama hämmentävä kuva sieltä täältä! 


Ihana näkymä ja etenkin kuuluma bieberpainajaisaamuna!

Ctrl alt del jakkarat <3

Pokemonin lihaa? :D Sielä se oli nakkien ja lihojen seassa mutta mysteeriksi jäi mitä se oli...

Perinteiseen tapaan maistellaan omituisia herkkuja, tälläkertaa ei jatkoon, makea suikero souecream and onion kuorrutteella :x

Nonniin Suomisankarit, ei tartte roudaa mukana! 

Violetti taro- aamupala, ei jatkoon tämäkään :D



RELATED POSTS

32 comments

  1. maailmassa ei liene mitään paikkaa tai kokemusta, joka olennaisesti paranisi Justin Bieberin tuotannon mukanaolosta :-)

    VastaaPoista
  2. No olipas siinä aluksi kivikkoinen tie! :D Mulla tuli tästä allasbaarin painajaisesta mieleen omamme Turkin Dalyanissa, kun baaripoika oli selkeästi aivan innoissaan The Chainsmokersin biisiin Closer - hemmetti, se vaan soi ja soi! En pysty edelleenkään kuuntelemaan sitä biisiä koska mieleeni tulee vain se allasbaaripoika joka into piukeena soittaa sitä muiden "iloksi" :D

    Onneksi teillä muuten hotellinvaihto vaikutti kokonaisuuteen suht hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin saatan pari kertaa kuunnella loopilla biisiä joa on löytynyt joku uus herkku mutta ei tulisi mieleenkään piinasta muita sillä :D

      Poista
  3. Apua! Bieber olisi ehkä viimeisiä asioita, joita kaipaisi tuossa vaiheessa :D Onneksi hotellin vaihto onnistui ja olette päässeet näemmä jo kivasti lomamoodiin.

    VastaaPoista
  4. Varmaan suuri onni, ettette olleet varannut useampaa yötä tähän "Bieber" hotelliin. :D

    VastaaPoista
  5. Olipa kutsuva jokiuimapaikka :-) Joskus nestehukka on niin kova, että vesikään ei ehdi imeytyä tarpeeksi nopeasti. Siihen auttaa dehydration jauhe. Thaimassa apteekista alle 10c pussi ja toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee juotua aivan liian vähän tässä lämmössä kyllä, pitääpä laittaa jauhepussit testiin! :)

      Poista
  6. NYCissä joskus siskontyttärien kanssa matkalla ollessa heräsimme aamuseitsemältä tms. raahautuaksemme jonnekin, jossa Justin Bieber esiintyi parin kappaleen verran jossain aamu-TV- ohjelmassa. Ainakin nuoremman tytön mielestä kannatti ehdottomasti :-)

    VastaaPoista
  7. Voihan Bieber. Joki näytti ihanalta ja maistuishan se suomalainen lonkerokin pitkän päivän päälle.

    VastaaPoista
  8. Mikä toi Jallu kerho juttu on? Onko teillä pullo mukana joka paikassa ja sitten parhaassa se avataan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullo lähti Suomesta matkaan ja reissukaveri kerkes kyllä sen tossa tinaamaan että jää nyt parit paikat kuvaamatta mutta joo, ryhmässä ideana on viedä sheriffi niinsanotusti maailmalle!

      Poista
  9. Houkuttelevan näköinen uimapaikka, mutta noita thaikkuruokia erityisesti fiilistelin!

    VastaaPoista
  10. Krabissa oon myös ollut, sieltä pystyi tekemään hienoja retkiä lähiseudulle. Kuvat tuolta teidän vaellukselta on tosi huikeita! Upeat maisemat. Onpa hyvä tietää, että tuolta pääsee veneellä Lipelle asti. Se on vähän itsellä haaveena.

    VastaaPoista
  11. Mä ajattelin otsikon perusteella, että törmäsitte itse Bieberiin, mutta ei sentään. :D Toi uintipaikka näyttää kyllä upealta!

    VastaaPoista
  12. Oi miten houkuttelevannäköinen joki ja mielettömät maisemat tuolla kielekkeellä! Varmasti oli rehkimisen arvoinen reissu. Miksi ihmeessä Bieber oli pakko pitää soimassa repeatilla, voi apua. :D Toivottavasti säästytte siltä jatkossa!

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia, pääsee hyvin tunnelmaan niiden kautta! Ja toi kieleke näyttää upeelta paikalta, varmasti urheilun arvoinen. :)

    VastaaPoista
  14. Haha, tää toi mulle elävästi mieleen yhden rantaravintolan Nusa Lembonganilla, jossa soi koko ajan ja joka päivä yksi ja sama biisi repeatilla. Söin siellä kerran ja oisin syönyt seuraavankin kerran kun ruoka ja sijainti oli hyvät, mutta en enää pystynyt meneen sinne uudestaan kun huomasin että niiden soittolistalla on yksi ainoa biisi. Miten ne työntekijätkin jaksoi??!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä minäkin mietin, tulisin hulluks jos siis sama biisi sen rapeat 8h :D

      Poista
  15. Hauska tuo Jallu on the world :-D Mukavan näköistä patikointia on ollut tarjolla kielekkeelle!

    VastaaPoista
  16. Hahah, jallua prkl! Upea trekkaus ainakin kuvien perusteella.

    Lonkerosta tuli vaan mieleen, etten saata juoda sitä vieläkään. Liikaa teini-iän muistoja, jopa yli 20 vuoden takaa... yh.

    VastaaPoista
  17. Toi kieleke näytti kyllä hienolta. Teillä on ollut siellä ihan hauska seikkailu mut mun aamupalat ois lentäny jo sen Bieberin takia.

    VastaaPoista
  18. Upea tuo kieleke jolla kävit istuskelemassa. Mutta kerroppa mikä on tuo ziekura siinä viidakkokuvassa kielekuvien alla? Näyttää ihan käärmeeltä... iiiks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli onneks kiva kiero liaani vain! Toisaalta en olisi varmaan huomannut eroa ja kuvannut vaikka olisikin ollut kärmes :,D

      Poista
  19. Mulla on kans tapana testailla erilaisia herkkuja, osa on todella tuota ei jatkoon -kastia, mutta välillä löytää helmiä :) Kivoja kuviakin.

    VastaaPoista
  20. Hieman nyt jäi mietityttämään, että miksi ihmeessä se biisi soi ripiitillä, eikä sitä voinut vaihtaa?! Hmmm, erikoista... :D Hirveä Thaimaa-ikävä, eikä tämän postauksen lukeminen kyllä parantanut sitä lainkaan!

    VastaaPoista
  21. Uintipaikka näytti varsin mainiolta! Joskus vaan ei pysty juomaan niin paljon kun pitäisi, erityisesti kun on kiipeilemässä kuumassa ja kosteassa paikassa.

    VastaaPoista
  22. Minussa on varmaan jotain vikaa, kun Thaimaa naapurivaltioineen ei koskaan ole matkakohteena kiinnostanut. Hauska on kuitenkin sohvalta käsin lukea tällaisia tarinoita, joissa sattuu ja tapahtuu. Hengästyttävä päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen! Olen koittanutkin nyt herätellä Eurooppaa mielessäni vaikka jotenkin se ei innosta, ehkä se on itsellä vain tiedon puutteesta upeista kohteista tai sitten ajatus takaraivossa että pitää päästä planeetan toiselle puolelle jotta "on tarpeeksi kaukana" :)

      Poista
  23. Voihan Bieber. 8D No onneksi saitte unta kuitenkin, vaikka kuulostaakin aika painajaismaiselta. :-D

    Hienoja maisemia siellä ja paljon ehditte jo heti alkuunsa seikkailla!

    Toi Pokemonin liha on luultavasti semmosta kalapuristetta, mitä laitetaan nuudelikeittojen päälle. Ainakin Japanissa on just tommosta. :-)

    VastaaPoista
  24. Apua, miksi he soittivat Bieberia repeatillä? Ehkei heillä ollut muuta musaa :) Meillä oli Elbrusin reissulla pieni Jallu mukana juuri tuota FB-ryhmää varten. Moniin paikkoihin se Jallu eksyy :)

    VastaaPoista