Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

SAN DIEGO, CA

4/04/2016 Maria Maunula 0 Comments Category : , , , , , , ,

Mammothillta otettiin pieni koukkaus Los Angelesin kautta ja napattiin mukaan kolmas tyyppi, eli Tumppu. Lento Alaskan Airlinesilla meni aika leppoisasti ja pian päästiinkin jo hyppäämään vuokra-auton kyytiin, jonka Tumppu oli jo hakenut etukäteen HKI-LAX lentonsa jälkeen. Koska Tumppu oli valvonut yhteen putkeen about 28 tuntia, hoidettiin pakollinen ravitsemus pois alta ja nukkumaan. Ravitsemus tarkoitti tässätapauksessa tietysti In-And-Out burgeria ja kyllä oli muuten maukas 590 kaloria nestemäisessä muodossa eli mansikkapirtelö! Burgeri oli jees, ranskikset kerkisi viilenemään joten ei kummempi makuelämys. Hawthron suites hotelli valittiin lähinnä helpon lokaation ja hintaan kuuluneen aamiaisen vuoksi. Aamiainen oli aika perus, lukuunottamatta muromasiinoiden vieressä olleita kaljahanoja. Jep, halutessaan olisi voinut siis turauttaa siitä itselleen aamunavauksen vaahtoavana muovimukiin. Losiin palataan kyllä, mutta suunta oli siis ensin kohti San Diegoa. Kamat kasaan, kaara alle ja pieni pitchstoppi Walmartissa. Walmartista haettiin uudet sim-kortit mobiilikäyttöön tosin mystisen sähläämisen takia saatiin ihan vääränlaiset ja jouduttiin loppujenlopuksi vaihtamaan ne. Parille viikolle riittävä mobiilipaketti lähinnä dataa varten kortteineen kustansi noin 30$ per naama. 
Walmart sinänsä oli kyllä kokemus, jos et ole tutustunut people of walmart sivustoon, tee niin ja ymmärrät. Asiakaspalvelusta kuitenkin suuri plussa ihanille työntekijöille! 


San Diego on pitkälti palmuja, mutkittelevia teitä, rikkaiden asuntoja, hulppeita maisemia ja loputtomia mitä erikoisempia kojuja ja kauppoja. Välillä oli kivaa fiilistellä auton ikkunasta paikallista elämää ja välillä taasen pakko katsoa toisaalle kun vähäosaisemmat pyysi kyltteineen rahaa elämiseen ja sielä täällä näki hökkelikyliä ja asunnon tapaisia viritelmiä siltojen alla. Öykkysimmät hirmukartanot yllättäen löytyi eeppisen hienoilta maisemamestoilta, joissa meilläkin tuli vietettyä aikaa. 


La Jolla taitaa olla tunnetuin ja suosituin mesta, etenkin auringonlaskun aikaan. Isoja luonnonmuokkaamia kallioita, joita työstää vuodesta toiseen isot aallot ja eroosio tehden jyrkkiä pudotuksia, sekä omituisia kuvioita pintaan. Släbärit on varmasti paras valinta lähteä kikkailemaan kalliin kuvauskaluston kanssa kallion reunoille :D La Jollassa pääsi myös ihastelemaan hylkeitä! Kummallisia otuksia nuo karvaiset haisevat, mutta mahdottoman söpöt makkarat. Valitettavasti ihmiset on tunkeneet itsensä hirmu lähelle ja life guardien hommaan kuuluukin tätä nykyä käydä patistamassa ihmisiä pois hylkeiden läheltä ja valistaa siitä, ettei niihin todellakaan saa koskea, duh! 


San Diegossa hotellivalintaan saattoi vaikuttaa sijainti hyvin suositun tacomestan "Tacos el gordo" naapurissa, eli testiin! Jonoa on aamusta yöhön ja menu oli pääsääntöisesti Espanjaksi. Ovelta sisääntullessa piti katsoa mitä haluaa ja asettua jonoon sen mukaan mitä tilaa, sillä eri kokit väänsi omalla jonotuslinjallaan eri safkoja. Tarjolla olisi ollut aivoja ja naudan kieltä, tyydyin itse turvallisempaan spicy porkkiin ja veikeään makuelämykseen whipped juiceen eli limpparimaiseen mehuun. Tacot kustansi muutamaa dollaria kipale ja tokihan myös burrittoja yms. Oli tarjolla. Makuelämys oli ihan ok, en itse menisi ehkä uudelleen. Jonottaessa joku ala-aste ikäinen latinolapsi tujotti meikän naamarautaa hetken, sitten teki katsauksen päästä varpaisiin ja kääntyi äitinsä luokse "that freaks me out i cant watch" Hahah. Koko loppu jonotuksen ajan tyttö kurkki välillä ja kääntyi taas selkä muhun päin, ei taida kovin usein kävellä vastaan lävistyksiä ja oikeastaan oltiin kyllä lähes ainoot rehdit lakana valkoset ihmiset paikalla :,)


Tacokiintiö täytettynä, hyvien unien jälkeen seuraavana päivänä liikahdettiin nauttimaan rantaelämästä coronado beachille. Kilometrikaupalla pehmoisia hiekkaa, lokkeja ja perheitä nauttimassa spring breakista. Innostuin jopa puuhaamaan hiekkalinnan kun kerrankin oli sellaista hiekkaa mikä ei valahda kasaan! Mitä lähemmäs merta meni, sen tummempaa hiekka oli ja se kimalsi! *_* Valitettavasti vesi oli aika vilpoisaa ja kevyen tuulen saattelemana todella hieno hiekka lensi kaikkialle, naamaan, suuhun, korviin - kaikkialle. Koska nenä oli palanut jo aiemmin, nyt oli otsan vuoro. 


Hiekkakuorrutuksen jälkeen oli koko porukan pakko päästä suihkuun ja saada ruokaa, vaihtelun vuoksi napattiin Nepalilaista, että jaksaa sitten tankkaa lisää Jenkkimättöä naamaan myöhemmin reissussa :) Fressinä ja ravittuna jaksettiinkin sitten kierrellä loppuilta sunset cliffseillä nauttimassa auringonlaskusta ja kertakaikkisen päräyttävistä maisemista. Hukattiin Tumppu muutamaksi tunniksi johonkin, tai niin luultiin, siellähän se oli tapana mukaan jäänyt suustaan kiinni jonkun paikallisen kanssa koko ajaksi. Uskoisin saaneeni muutaman loistavan kuvan talteen ja maltoin toisinaan laskea kameran alas ja vain nauttia maisemista. 


Auringon laskettua ajeltiin hetki fiilistelemässä ökykoteja ja tuhlattiin jokunen dollari outlet kauppaan. Jenkeissä tosiaan on iso trendi käydä jättimäisissä outlet halleissa shoppaamassa esim. Michael Korsin, DKNY, Niken, yms. Merkkien rytkyjä huomattavasti halvempaan hintaan. Itse en ole mikään jäätävä merkkiuskollinen hifistelijä joten poimin lähinnä tuliaisia mukaan ja ihmettelin valikoiman laajuutta. 

Saatiin pari päivää kulumaan hyvinkin nopsaa ja otetaan tästä suunta Laguna Beachille seuraavaksi. Koitan lätkiä kuvia tähän perään sen minkä nyt tällä mobiiliviritelmällä pystyn ja laitan sitten reissun loputtua linkkiä vaikkapa Flickriin oikeiden järkkäillä otettujen kuvien pariin.
Tässä jälleen kuvakaaos luurilla otettuja:RELATED POSTS

0 comments