Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

SHOPPING IN BANGKOK PART 1

9/21/2015 Maria Maunula 4 Comments Category : , , , , , , ,

Survivalist guide to Bangkok shopping! Nyt meinaan mennään, eikä meinata. Meikähän on sellainen tehoshoppailija, että oksat pois! Tässä postauksessa puhun lähinnä shoppailijan pyhästä kolminaisuudesta, aka MBK, Siam Paragon ja Siam Center. Tämä tietää rahanmenoa ja jossainkohden tajuat, ettet mitenkään pysty kantamaan tätä kaikkea kotiin ominvoimin :') Yhdellä reissulla lähdin vain repun kanssa, takaisin tulin 17kg kapsäkin kanssa...

Raskas kuvaokasennus tiedossa, suuri osa kännykkälaatua, pahoittelut.

bangkok mbk

First things first, herättyäsi uuteen aamuun Khao San Roadilla tai mahdollisesti jossakin luksus kattopoolihotellilla ( toivottavasti jonkun BTS pysäkin läheisyydessä) - syö aamupalaa! Bangkokissa shoppailu on next level urheilua, varaudu. Muista myös hyvät kengät ja jätetään ne rantakohteista tutut puolipakaraa paljastavat shortsit ja bikineitä pienemmät yläosat suosilla hotlan kaappiin. Bangkokissa ollaan sivistyksen parissa ja faragit saa osakseen muutenkin tarpeeksi huomiota, et todennäköisesti halua paheksuvia katseita sen lisäksi niskaasi. Ostoskeskuksien ilmastointi on muuten yleensä aika vilpoinen!

Kun keholle on saatu hieman energiaa ja nesteytystä, voidaankin selvittää helpon tapa siirtyä kohti ensimmäistä kohdetta. Skytrain on todella toimiva liikenneväline, helppo, halpa ja nopea. nakkaat pysäkillä kolikoita sisään masiinaan, saat lipun kouraan ja olet valmis jonottamaan lattialla osoittavien nuolien mukaisesti sisäänpääsyä junaan. Jos sinulla ei ole kolikoita, no worries, jokaisella asemalla on pieni kioskikoju joka vaihtaa rahaa kolikoiksi.
Tiedättekös niinkin simppeli asia, kuin kuluvälineeseen sisään ja ulosmeno toimii Bangkokissa huomattavasti paremmin, kuin Helsingissä! Täällä Ihmiset oikeasti odottaa toisten pääsevän ulos ja menee sittenvasta sisään. Yksinkertaista, right? Kumma kun ei vielä toimi kotiseudulla.

bangkok mbk map
(Jos vaat kuvan hiiren oikealla klikkausella uudessa välilehdessä, näet sen isomapan 1400px)


MBK CENTER / MAHBOONKRONG

Otetaan tähän alkuun sellainen kevyt visuaalinen treeni kuvastamaan millaisessa skaalassa täällä shoppaillaan; kuvittele Itäkeskus. Ajattele kaikkea sitä tyhjää tilaa Itiksessä käytävillä, auloissa, liikkeiden ovilla ja pikkuhiljaa täytä ne 3x3m kokoisilla pop-up kaupoilla, näin trendikkäästi kutsuttuna. Sitten moninkertaistat tämän mielikuvan 8 kerrokseen. Holy Grail, this is em bii kei! MBK. Jokainen taksikuski tietää MBK ja todennäköisesti löydät etsimäsi täältä, oli se sitten mitä tahansa. MBK on todella helppo tulla, khao sanilta kannattaa melkeimpä ottaa taksi niin pääsee helpolla ja halvalla - tarkoittaen siis mittaritaksia. Muista aina vaatia mittaria päälle ja jos tästä ei päästä yhteisymmärrykseen, jätä väliin. Taksit on sellaisia pinkkejä, erittäin selvästi erottuvia joten pimeään taksiin ei kannata eksyä omaa tyhmyyttään. Tuktukit ja prätkäkuskit tarjoavat myös kyytejä, mutta kalliimmalla, turvattomammin ja ilman ilmastointia. Mikäli tulet käyttäen skytrainia pääset perille hyppäämällä ulos Siam tai National Stadium pysäkillä. 

bangkok national stadium bts stop

MBK voi tuntua hyvinkin kaoottiselta asuttuasi sisään ensimmäistä kertaa. Pientä länkkäriä saattaa myös kummastuttaa ostoskeskuksien ovilla oleva "turvatarkastus". Kuljet piippausmasiinan läpi ja mm. laukkuja saatetaan tarkastaa. Tämä on ihan normaali käytäntö.
Kerrokset on jaettu teemoittain ja nähtävää riittää varmasti. Putiikit on ahdettu niin vieriviereen ja moni tarjoaa samanlaisia tuotteita, että taistelu asiakkaista on kovaa. Jotkut antavat jopa käyntikortin, jotta muistaisit tulla uudelleen takaisin siihen liikkeeseen kierreltyäsi hintoja tsekatessa jokusen hetken. 
Tinkimistä ei pidä unohtaa! Siinä missä Siam Center ja Paragon ovat ns. hienostelupaikkoja ja hinnat lyöty lukkoon, MBK:ssa saa ja pitääkin neuvotella lopullisesta summasta. Mitä enemmän ostat, sitä enemmän kuuluu tingata!

KERROS 1-3 Vaatteet, kengät, nahkatuotteet, kosmetiikka, kauneussalongit, lelut, korut
KERROS 4 Elektroniikka, mobiililaitteet, musiikkituotteet
KERROS 5 International Food hall, ravintolat, sisustus, valokuvaus, tietokoneet
KERROS 6 Food court, matkamuistot, kylpytuotteet, kodinsisustus, vaatteet
KERROS 7 Elokuvateatteri, keilaus, karaoke, pelihalli ravintoloita
KERROS 8 Elokuvateatteri

Okei, todellisuudessa siis pari ylintäkerrosta on lähinnä hupia ja leffateatteria rankan shoppailun sijaan, mutta riittää niissäkin nähtävää. Ravintoloita, kampaamoita ja hieronpaikkoja on hieman joka kerroksessa, mutta pääpiirteittäin tuotealueet pysyy tuon lajittelun mukaisesti. 


Omat lemppariostokset MBKsta on käsityönä tehdyt korut, metallityöt ja muu erikoinen sälä, kosmetiikka ja ehdottomasti kengät. Kenkiä löytyy naurettavan pienestä koosta jopa koon 46 korkokenkiin. Kosmetiikan kanssa kannattaa katsoa ostaako aitoa vai kopioita, esim Mac, Urban Decay ja vastaavista brändeistä on aina kopioita tarjolla. Sama pätee tietenkin laukkuihin, on aitoa Korssia ja Vuittonia, sekä yllättävän hyvälaatuisia kopioita. Kamerageekkinä käyn myös jokakerta hämmästelemässä miten erilailla Aasiassa vaalitaan värejä, perusjärkkärit saa pinkkinä, liilana, sinisenä ja vaikka sateenkaaren väreissä jos siltä tuntuu. Jalustat ja kameralaukut on mitä villimpiä ja jos kännykkäpuolelle mennään niin voi huhhuh sitä lisäkrääsän määrää. Kuoria, tarroja, varavirtalähteitä, koriste otuksia kuulokereikään, hologrammikalvoja näyttöön jne. Silmälasit ja piilolinssit voi poimia matkaansa todella edullisesti ja silmälasien hiomiseen menee liikkeestä riippuen 30min - 24h. Vaateostoksissa koen pääseeni chang-paidoista ja neonbikineistä jo yli, joten jätän ne ostokset Siam Centeriin. 

bangkok siam paragon
Siam Paragonin sisäänkäynti 2014, vuonna 2015 ovien juurella oli punaisella sametilla vuorattu hevoslauma...

SIAM PARAGON

MBK on nyt nähty ja koettu. Tämähän ei suinkaan loppunut tähän vaan siirrytään kohti Siam Paragonia. Tässä on sitä öykkystä uljautta, josta Stockmann haaveilee, muttei ole pokkaa toteuttaa. Tämä on niitä mestoja, missä ehkä snadisti hävettää kulkea sandaaleissa ja reissuryysyissä, enkä kuulu kohderyhmään normaalistikkaan. Tämä on kuitenkin teille, jotka haluatte maksaa laukusta rapean tonnin, juoda vettä kultahipuin koristeltuna, syötte aamupalaksi kaviaria ja olette valmiita maksamaan pelkästä nimestä vähän extraa.

Löytyy meinaan Vuitton, Rolex, Prada, Hugo Boss ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mitä meinasin sitten öykkysellä? Onhan kyseisiä merkkejä Helsingin Keskustassakin! No, eipä tule Maseratia vastaan Kampin ostoskeskuksessa. Tai Rolls Roycea Forumilla.


Shoppailun lisäksi Paragon on oiva paikka syömiseen mikäli kaipaa vaihtelua katukojunuudeleille. Löytyy meinaan ihan kaikkea mäkkäristä hienoihin pihviravintoloihin, sekä gourmet market!
Siam Paragonista mulla ei ole ihan hirveästi valokuvia, enkä siis syvenny putiikkiin sen enempää, kaikki varmasti sai idean mitä ja millä hinnalla sieltä saa, laatua kalliilla. Kallista Thaimaassa? Kyllä ne oikeat merkit pitää hinnat pystyssä myös toisella puolen palloa. Asialle voi kuitenkin tehdä jotain ja tässäpä onkin luksusshoppailijan protip päivälle; 
Olet oikeutettu taxfree ostoksiin! Prosentuaalisesti alennus ei ole päätähuimaava määrä, 7%, mutta jos olet ostamassa vaikkapa 2500e vaateostoksia niin kyllä 175e säästö on kiva yllätys. Taxfreen säätäminen saattaa kuulostaa hankalalta ja paperisodalta, mutta tiivistettynä; Osta tuote kertoen myyjälle haluavasi taxfreen ja näytä passia -> saa taxfree kuitti -> poistuessa maasta lentoteitse näytä kuitti ja tuotteet taxfreepisteellä lentokentällä -> saa leima paperiin -> näytä leimatut kuitit ja tuotteet vielä kerran turvatarkastuksen yms. jälkeen taxfree refund pisteellä -> saa rahat ulos.  
Lisäinfoa esim. Travelfishin artikkelissa.

SIAM CENTER

Tämä on oma lempikohteeni niin yleisfiiliksen, kuin kauppatarjonnankin suhteen. Victorias Secret, Forever 21 ja tusina todella mystisiä hipsterikauppoja. Bangkokissa pidän siitä fiiliksestä, että jos jotain liioitellaan niin liioitellaan sitten kunnolla. Kauppa toisensa perään panostaa putiikin ulkonäköön ja jopa pienessä kahvilassa on ympäri kattoa ja pöytiä kulkeva sähköinen junarata. Mikään ei tunnu olevan sitä normaalia valkoista, tylsää ja symmetristä Suomea. Sama kyllä sitten oikeastaan pätee myös vaatteisiin ja asusteisiin, nothings ordinary. Kuvat kertonee enemmän.

Oli muuten suhteellisen oksettavan makuinen tuo bubble gum- maito! ihankun pitkä venyvä purkka valuisi kurkkua pitkin.... :x


RELATED POSTS

4 comments

  1. Onko pakko kirjottaa tämmösestä kun tulee hirvee shoppailukuume... :D Suomessa on niin turhaa ja tylsää tuo shoppailu. Vaikuttaa ihan huipulta paikalta tuo Bangkok! Haluaisin joskus käydä kiertelemässä ympäri Aasiaa :) Kivaa reissaamista sulle ♥
    Life à la Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää tulee vielä! : D Ja ehdottomasti suosittelen käyntiä, vaikka Bangkok muuten on hieman harmaa ja kaoottinen niin shoppailu ja ruuat on mitä huikeimpia! Kiitos! ^-^

      Poista
  2. Löysin randomisti tän blogin tänään, ja tuun varmasti seuraamaan tulevaisuudessakin! Meinaatko reissun päällä kirjoitella vai säästätkö tarinoinnin Suomeen? Kuinka pitkän reissun teet? (Luin kaikki postaukset läpi, mutten näillä näkymin löytänyt mitään mainintaa tästä. D:)

    Poden kovaa matkakuumetta Thaimaahan (vuoden sisään on suunnitteilla matka sinne), eikä sun postaukset auta sitten yhtään! Sydän tykyttää jo sinne, joten pidä hauskaa munkin (tai meidän kaikkien) puolesta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa totta tulevasta reissusta en oo ihan hirveesti vielä neämmä kirjottanut :D Tarkotus olla reilu 3 viikkoa ja suunnitelmat on kerennyt vaihdella pohjois Thaimaasta itäiseen ja kaikkeen siltä väliltä, tarkotus on blogata paikanpäällä! ^__^

      Kiva saada uusi seuraaja ja jos tulee jotain mieleen mitä Thaimaasta haluaisi tietää niin postaustoiveita otetaan todellakin vastaan!

      Poista